novembris

Posted on 2014.11.11 at 13:01

Comments:


*
[info]inese_tk at 2014-11-12 11:46 (Saite)
vai es kādā vietā apgalvoju, ka tie ir zinātniski pētījumi?

savus novērojumus un secinājumus es aprakstīju visai vispārīgi un saīsināti. par to pašu glutēnu (vai kviešiem) ir bijuši novērojumi jau pirms tam, arī bez speciāliem eksperimentiem - periodos kad maize patērēta mazāk, attiecīgi pašsajūta bijusi labāka utt. To, ka magnijs uzkrājas organismā es zinu. es tomēr veltu pietiekami daudz laika informācijas vākšanai pirms mēģinu noindēt savus ģimenes locekļus. mūsdienās vairumam cilvēku trūkst magnija, pat, ja tas tiek uzņemts it kā pietiekamā daudzumā ar uzturu, tiek lietoti produkti, kas pastiprina magnija izdalīšanos vai traucē uzsūkšanos. dažus no tiem ikdienā lieto arī mans vīrs. ar migrēnām mēs esam nocīnījušies 7 gadus, ir mēģināts viskautkas, attiecīgi man ir vienalga cik nezinātniski ir mani eksperimentiem (īpaši, ja tie nekad nav bijuši iecerēti, kā zinātniski), man ir svarīgi tas, ka kaut kas beidzot ir palīdzējis.
Lacy F
[info]panacea at 2014-11-12 13:05 (Saite)
Mani aizķēra tas, ka tu teici, ka, pirmkārt, izārstēji (labi, taisnības labad pati gan arī teici, ka tas ir skaļš vārds), bet vēl vairāk mani aizķēra tas, ka teici, ka 'eksperimentā kārtā esi pierādījusi' tādas un šitādas lietas. Skaidrojošā vārdnīca mums stāsta, ka 'pieradīt' nozīmē 'Pamatot (kā) patiesumu, pareizumu, izmantojot, piemēram, faktus, spriedumu sistēmas.' Bet tas iespējams tikai ar pareizi uzdizainētiem zinātniskiem eksperimentiem un pat tad ne vienmēr. Tāpēc īsumā, mans 'the point is' -- nu mož nevaig mētāties ar skaļiem saukļiem :D Ai, mīn tā kā tu te beigās, pēdējā atbildē, to visu apraksti, viss ir pavisam normāli - novērojumu līmenī - un es patiešām arī nebrīnos, ka magnijs varētu palīdzēt galvssāpēm, ja godīgi, es pati šad tad pie palielinātas slodzes arī viņu dzeru. Abet parasts novērojums nav vienlīdzīgs eksperimentam.
Lai nu kā, garām skrejot izlasīju par 'eksperimentālā kārtā pierādītiem rezultātiem' 'tādiem un šitādiem' un sapratu, ka nuuuu, tāāāā nu gan laikam nav. Tas tāds profesionālais kretīnisms no manas puses, ar eksperimentālu pierādīšanu nodarbojos katru dienu, tamdēļ arī piekasījos.

Vēlēšu veselību un indēšanā nevienu arī vainot netaisos :P :D
Previous Entry  Next Entry