vegan podiņi

Posted on 2014.01.20 at 22:35
Tags:
Sastāvdaļas
4 cepeškrāsnī liekami podiņi
8 krietnas šļukas olīveļļas
1 vidējs kartupelis (palielos gabalos)
1 vidējs kālis (sagriezts sīki)
ķirbja šķēle (gabalu izmērs atkarīgs no, tā cik ļoti mīl vai nemīl ķirbi. var likt arī kabacīti vai nelikt nevienu no tiem)
4 nelieli sīpoli (lielos gabalos)
daudz ķiploku (piemēram, 4 nelielas galviņas)
4 karotes brūno rīsu (bez kaudzes)
burka ar tomātiem savā sulā (man ir DIY pagrabā, šai receptei ņemu puslitreni)
nākamās sastāvdaļas es ņēmu no saldētavas, tāpēc precīzu dozu nemācēšu pateikt, bet pa kādai saujai no katra:
burkāni, puravi, paprika, cūkupupas, kkādas citas pupiņas (cūkupupas šajā garšas buķetē iederas ideāli, bet, ja nav pieejamas, var izlīdzēties ar kādām citām bundžu/iepriekš novārītām pupām)
garšvielas:
viens mazais asais pipariņš (ja grib asu, tad sasmalcina, ja grib vnk garšas buķetei, tad veselu), kādas 4 virces, vairāki dažādu krāsu graudu pipariņi, koriandrs (nemalts), raudene, rozmarīns, baziliks, timiāns, lauru lapa, sāls un iespējams kaut kas vēl, ko šobrīd neatceros
+ vārošs ūdens


katrā podiņā iešļukā olīveļļu un izskalina pa malām.
visas sastāvdaļas, izņemot ķiplokus, lauru lapas, rīsus un tomātus, līdzīgos daudzumos krāmē iekšā podiņos. es sāku ar sīpoliem un visu, kas nav no saldētavas. tie, kas no saldētavas iet virspusē. kad viss sakrauts un sabērts, uzgāž šļuku eļļas pa virsu un liek iepriekš iesildītā cepeškrāsnī uz pusstundu. temperatūru nemācēšu norādīt precīzi, man debila cepene, griežu uz tipa 200, bet vai tas atbilst īstenībai - šaubos.
pēc pusstundas izceļ podiņus ārā, sadala uz visiem brālīgi tomātu burku, ieber katrā podā karoti rīsu, iesprauž lauru lapu un pievieno ķiplokus.
ķiplokus var pievienot vairākos veidos. ja gribas īpaši aromātiski un stilīgi, tad iesprauž veselu galviņu visam pa vidu. tad beigās ir ķēpīgāka ēšana. ja negrib vispār ķēpu, tad liek daudz notīrītas daiviņas. ja grib vidusceļu, tad liek daiviņas, bet ar miziņām.
ja lieto nevis saldētas, bet iepriekš novārītas/bundžu pupas, es domāju, ka arī tās varētu pievienot tikai šajā brīdī, lai galīgi neizšķīst.
pārlej visu ar verdošu ūdeni un liek atpakaļ cepenē uz kādām 40 min. vāciņus podiņiem šajā fāzē neliek (iepriekšējā fāzē var likt, ja tādi vāciņi pastāv). var pa vidam paskatīties vai nevajag vēl ūdeni pieliet klāt.
gatavību nosaka izķeksējot kādu gabalu kāļa un/vai cūkupupu. ja šamie ir mīksti, tad viss pārējais toč būs mīksts.
pasniedz podiņos, uz galda noliek arī šmucšķīvi, kurā mest izkacētās virces, piparus, ķiploku čaumalas utt.

ļoti labi garšo arī uzsildīti nākamajā dienā. jāskatās vai viss šķidrums nav pazudis, ja ir, tad jāpiegāž klāt.
ja jūtat izteiktu proteīnu trūkumu, var pievienot iepriekš izmērcētus sojas gabalus. kkad gribu pamēģināt arī ar sēnēm.
treknummaniaki var mēģināt pašās beigās likt virsū grauzdētu maizi ar sarīvētu sieru un uz pāris min cepenē, kamēr siers sakūst (nu tā, kā liek tām franču sīpolu zupām), bet man viņi liekas gana trekni un sātīgi arī bez sojām un sieriem.

receptes autors: es pati personīgi. izmēģināta divas reizes, ar lieliskiem panākumiem.
 photo DSCF2551_zps47db144d.jpg

Comments:


meitene_miglā
[info]little_black at 2014-01-21 00:05 (Saite)
izklausās un izskatās lieliski, paldies! noteikti paprovēšu uztaisīt.
Previous Entry  Next Entry