piezīmes par Dziesmu svētkiem

Posted on 2013.07.08 at 14:21

Comments:


[info]digna at 2013-07-08 22:35 (Saite)
Ā, starp citu, ēdiens bija piecīša vērts? Tev bija, ko ēst?
*
[info]inese_tk at 2013-07-18 02:29 (Saite)
piecīša vērts īsti nebija.
6dien baroja Ekonom.fak. bija vistas (laikam) zupa mazā trauciņā vai saldais (kad mēs ēdām saldais bija beidzies un varēja izvēlēties tikai vistas zupu vai vistas zupu) + gaļa ar kartupeļiem vai rīsiem un salātiem (es ņēmu kartupeļus un salātus, tos gan tā skopi uzlika.
un kaukas zaptsūdenim līdzīgs padzerties

7dien baroja Zemkopības ministrijā. tur bija aukstā zupa (tie, kuriem neriebjas bietes, ēda slavēdami) un kaukāda gaļa ar rīsiem ar dārzeņiem (likās apvārīti vai tvaicēti) un salātiem. salātus atkal lika ļoti skopi.
toties deva sainīšus vakariņām. tur bija bundžiņa ar Ice Tea, musli batoniņš, ābols (mazgāts un mitrs), bulciņa un divas maizītes. viena ar sieru un kaukādu plānu gurķa šķēli, otra ar desu un kaukādu arī zaļumu, kurai turklāt bija klāt pielikta vēl pusdesiņa. nu tāda ko nevis griež šķēlēs, bet, piemēram, cep uz ugunskura (nesaprotu kāpēc desmaizei liek klāt papildus desu, bet siermaizei papildus sieru neliek). maize bija briesmīga - nedabīgi baltā krāsā, sausa un droši vien iepriekš saldēta. bulciņa ar bija no līdzīgas substances. apēst gan apēdām, gaļmaizes veiksmīgi iemainot pret sieramaizēm no citiem kopas dalībniekiem.

bet visus nebaroja vienādi. tas bija atkarīgs no tā zem kādas organizācijas ir kolektīvs. piemēram, vienai kopas dalībniecei meita dzied bērnu folkloras kopā, kas ir cita iestādījuma pakļautībā, viņiem bija daudz bulku visādu utt. toties viņiem neizsniedza plēves lietusmētelīšus (mums bija tādi)
[info]digna at 2013-07-18 21:52 (Saite)
Neizklausās baigi forši. Manuprāt, mūsdienās ir jau tik daudz cilvēku, kuri neēd gaļu, ka visādās ēdnīcās un masu pasākumu ēdināšanās par to jau sen vajadzēja sākt domāt - es nesaku, ka visām gaumēm un rācijām jāizpatīk - tas nav ne iespējams, ne vajadzīgs, bet tik daudz, kā vismaz veģetāru alternatīvu, kas nav gaļēdāju ēdiens mīnus gaļa, vajadzētu piedāvāt.
Nez, cik procenti Dzsv dalībnieku bija veģetārieši, vegāni un vienkārši cūkgaļas neēdāji? Pieļauju, ka uz to milzu masu varētu būt jau trīsciparu skaitlis.
Previous Entry  Next Entry