vegan plātsmaize

Posted on 2012.04.27 at 00:10
Tags:
visiem tik ļoti garšo, ka jāpadalās ar savu izgudrojumu arī šitenten:

mīkla:
apmēram 1 glāze miltu (mēs jaucam kopā vairākus - parastos kviešu + dažāda rupjuma rudzu);
ūdens
- mīca liekot klāt miltus, kamēr izveidojas patīkama konsistence, elastība un nelīp pie rokām.
izrullē plānu, plāniņu uz cepampapīra, liek pannā un drusku uzloka maliņas. pat ne īsti uzloka, bet uztaisa tādu kā valnīti, lai virsa pēc tam netek nost.

virsa:
pāris āboli - sagriezti diezgan sīki, bet ne ļoti sīki (es nemizoju, bet ja nav ko darīt, mizojiet);
saldētas upenes (var arī nesaldētas, protams);
ne pārāk liela ķirbja šķēle - sarīvēta;
gabaliņš svaiga ingvera - sarīvēts (nepārspīlēt);
1 glāze brūnā cukura (vislabāk muscovado);
sauja mazliet sadrupinātu valriekstu;
sauja auzu pārslas.
visu ber uz izrullētās mīklas, pārkaisa ar kanēli un liek cepties kaukādos 200 grādos. cep kamēr mīklas apakša kļūst viegli zeltaina un izskatās ne-jēla. pēc izņemšanas no krāsns ļauj mirklīti atpūsties un padzist. ja mājās nav asu nažu, ērtāk griezt ar šķērēm.

+ variācijas
*upeņu vietā, vai kombinācijā ar tām, var lietot jāņogas un mellenes;
*ja gribas treknāku, var uzpļeckāt pa virsu pāris kokosriekstu eļļas piciņas;
*ja mājās ir daudz sliktas kvalitātes medus, no kura jātiek vaļā var ņemt to uz pusēm ar cukuru. tādā gadījumā visērtāk būs glāzē sajaukt medu un cukuru kopā, tad pārliet tos visām virsmas sastāvdaļām, kas saliktas vienā bļodā, samaisīt, izgāzt uz mīklas un vienmērīgi izlīdzināt.

Previous Entry  Next Entry