viss mostas

Posted on 2012.03.20 at 23:01

Comments:


vilkate
[info]vilkate at 2012-03-22 08:33 (Saite)
Jā, es pamatus iemācījos vairāk vai mazāk nepareizi un pēc tam strādāju, lai to izlabotu.

Tika mācīta neefektīva zirga vadība, nekas netika paskaidrots par ārējo pavadu un vienīgais cilvēks, kas tur to varēja sakarīgi paskaidrot, ir no turienes prom.

Rikšos uzsēde tika mācīta pārāk sagāžoties uz priekšu, kājai aizslīdot pārāk atpakaļ. Rezultātā cilvēks guļas uz zirga pleciem, traucē viņa līdzsvaru, liek arī zirgam visu svaru pārnest uz priekškājām, kas ir pamatos nepareizi. ALJK tā doma bija - tā neesot tik lielas slodzes uz zirga muguru, kā klasiskajā variantā, kad uzsēde ir taisna. Es tomēr esmu guvusi apstiprinājumu tam, ka ne velti klasiskais variants ir klasisks. Tas ir labāks gan zirgam, gan jātniekam.

Lēkšos joprojām mēdzu cīnīties ar to, ka iesēžos pārāk dziļi un uz atpakaļu, kā tas tika iemācīts ALJK. Patiesībā arī ir jābūt taisnam, līdzsvarā ar zirgu, nevis jāsēž pozā, kas izslēdz normālas vadības iespējas.

Un ir vēl nianses. Papildus, tur tiešām vairs nav neviena cilvēka, no kā būtu vērts mācīties pat pamatus. Nu, lai pavizinātos lēni pa mežu, esot vienaldzīgam pret zirga labsajūtu - varbūt. Bet tie nav tādi pamati, ko es ieteiktu.
Previous Entry  Next Entry