ārkārtīgi foršā vegan sugar free burkānkūka

Posted on 2012.01.02 at 15:15
Tags: ,
2 glāzes pilngraudu kviešu miltu (ja pērk Grauda spēkā, tad jāņem smalka maluma);
1 tējk soda;
1 tējk cep.pulv;
šķisniņa sāls;
vismaz glāze kaukādu riekstu (visgaršīgāk ir ar valriekstiem, bet arī mandelēm, lazdiniekiem un indijniekiem nav ne vainas);
kāda sauja skābo ogu no saldētavas (jāņogas, brūklenes, dzērvenes).

pusotra glāze ūdens;
1 glāze dateles (jāsagriež mazos gabaliņos);
1 glāze rozīnes;
pusglāze savādākas rozīnes (vai tādas pašas, vai dateles pusotru glāzi, rozīnes tikai vienu. vai žāvētas aprikozes vai plūmes);
2 tējk. kanēlis;
pa tējkarotei - muskats, kardamons, ingvers un maltas krustnagliņas.

glāze rīvētu burkānu. var arī vairāk.
dekorēšanai pa saujai sezama, saulespuķu un ķirbju sēklas.

sajauc pirmo daļu un atliek malā.
otro daļu liek katliņā un pavāra līdz uzmet burbuli un tad vēl pāris minūtes maisot.
nogriež uguni un ieber katliņā burkānus. atstāj, lai padziest un burkāni atsulojas.
sajauc visu kopā. liek veidnē, pārkaisa ar sēkliņām un cep 190 grādos apmēram 45 minūtes.

Photobucket

Previous Entry  Next Entry