ķirbis. parastais, nevis halovīna.

Posted on 2010.10.30 at 15:09
man:: parasts
skan: rāgas
Tags:
ja mājās ir nenormāls ķirbju daudzums, tad jāliek lietā visi radošie spēki, lai izdomātu, ko ar viņiem pasākt.
viena no iespējām, ir pārstrādāt nelielu ķirbīti biezenī, salikt burkās ledītī un apmēram 2 nedēļu laikā izlietāt visādiem garšīgiem ēdieniem.
variantu ir daudz, bet līdz šim izmēģināts -
*) ķirbju pankūkas klasiskās;
*) ķirbju kēkss - atzīts par labu esam. garšvielu dēļ smaržo un garšo bišķi Ziemassvētciski;
*) ķirbju - siera mafini. lieliska recepte. papildināju ar ķirbju sēklām, muskatriekstu un ingveru. pirmai reizē čakarējos ar tām formītēm, bet šodien vnk iegāzu mīklu lielajā, plakanajā cepeškrāsns pannā, pārkaisīju ar ķirbju un sezama sēklām un rīvētu sieru un cepu apmēram stundu. nav tik smuki un pufīgi, kā atsevišķi mazi kēksiņi, bet enīvei ļoti, ļoti garšīgi. rekomendēju;
*) vēl to ķirbju biezeni var piepļeckāt sautējumiem, biezzupām utt.

un plānā ir izmēģīt ķirbju maizi.

vispār šitai blogā ir pa pilnam krutu recepšu ķirbim un ķirbju biezenim.

Comments:


P.S.
[info]lietuveens at 2010-10-30 19:39 (Saite)
Mafinos tiešām tik daudz cukura jāliek?
*
[info]inese_tk at 2010-10-31 02:02 (Saite)
nez, es abas reizes liku tik cik tur teikts un bija labi. nebija saldi. bet manliekas, ka tam ir arī saistība ar to cik sāļu sieru liek.
Previous Entry  Next Entry