augusts
Posted on 2023.08.30 at 10:26
man it kā liekas, ka mana mīļākā ēdienkarte ir "jūnijs", bet ēdienkarte "augusts" tomēr ir krāšņāka. tāda barokāla.
piemēram, vakardien
cep cepeškrāsnī ķirštomātus, kā aprakstīts pāris ierakstus atpakaļ. bet pievieno vēl nelielu papriciņu un drusku kaltētus tomātus stingrākai garšai.
pa tam uzvāra pilngraudu pastu. kad viss gatavs, pastu samaisa ar tomātiņiem un svaigu diy bazilika pesto. pārkaisa ar Smiltenes pienotavas Comte sieru (tas viņiem laikam kaut kāds eksporta vairants, jo mājaslapā nav minēts un nopirkt var tikai Smilčas piena veikalā). klāt pieēd ļoti zaļumotus gurķu un redīsu salātus.
saldajā - kārtojums no kraukšķīga mušļa, alpro zemeņu jogurta, krūmellenēm un avenēm, kas sablendētas ar medu, tikko lasītām avenēm un svaigiem persikiem.
šodienas plānā gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un mazsālīti gurķīši.
piemēram, vakardien
cep cepeškrāsnī ķirštomātus, kā aprakstīts pāris ierakstus atpakaļ. bet pievieno vēl nelielu papriciņu un drusku kaltētus tomātus stingrākai garšai.
pa tam uzvāra pilngraudu pastu. kad viss gatavs, pastu samaisa ar tomātiņiem un svaigu diy bazilika pesto. pārkaisa ar Smiltenes pienotavas Comte sieru (tas viņiem laikam kaut kāds eksporta vairants, jo mājaslapā nav minēts un nopirkt var tikai Smilčas piena veikalā). klāt pieēd ļoti zaļumotus gurķu un redīsu salātus.
saldajā - kārtojums no kraukšķīga mušļa, alpro zemeņu jogurta, krūmellenēm un avenēm, kas sablendētas ar medu, tikko lasītām avenēm un svaigiem persikiem.
šodienas plānā gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un mazsālīti gurķīši.