marts

Posted on 2022.03.27 at 17:54

Comments:


*
[info]inese_tk at 2022-03-27 20:34 (Saite)
jā, nu bieži vien nekāda pazīšanās nelīdzēja. manas vecvecmātes komunistes-ideālistes brāli, Jāni Vildi - vienu no pirmajiem neirologiem LV, izsūtīja, jo viņš Latvijas laikā bija presē publicējis rakstu, kurā izteicis aizdomas, ka Ļeņins varētu būt slimojis ar sifilisu.
mammai ir brālēns un māsīcas, kas dzimuši Sibīrijā un baumas arī, ka viņu vecāku izsūtīšanai pirkstu pielicis viens no vecāpapa brāļiem, lai pats varētu palikt te un mierīgi dzīvot. t.i. bija četri brāļi - mans vecaispaps un vēl viens bija Sibīrijā, divi jaunākie - ne.
vecopapu izsūtīja, jo bija ballējoties ar čaļiem nepareizu dziesmu dziedājuši
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2022-03-27 21:03 (Saite)
Par šo es nesen lasīju vēsturnieces komentāru, ka info par izsūtīšanām bija ļoti slepena un denunciēto patiesībā bija ļoti maz, jo čeka gadiem ilgi gatavoja tos sarakstus un tur pa lielam pietika ar vienu iemeslu visu dzimtu izsūtīt, kur nu ja vēl bija zeme, mājas un lopi
*
[info]inese_tk at 2022-03-27 23:31 (Saite)
nu tur tricky. viņu tēvs bija vecsaimnieks ar tiešām lielu govjsaimniecību, bet tas brālis, par kuru klīda runas kā par nodevēju, bija ne tikai vecsaimnieka dēls, bet arī ieprecējies vecaimniecībā un viņiem bija tiešām daudz zemes un liela saimniecība. bet viņš palika un viņam ne matiņš no galvas nenokrita. palika pats savās mājās ar tik zemi un lopiem, cik nu drīkstēja paturēt.
Previous Entry  Next Entry