decembris

Posted on 2021.12.06 at 09:54
man:: kaķu tante
Tags:
šobrīd katrā istabā guļ pa kaķim.

problēma tik tajā, ka divi no viņiem kaujas un visu laiku jāveic visādi piesardzības pasākumi, lai viņi nesatiktos.* bet durvju ciet turēšana traucē foršai siltumapritei mājā. kamēr nebija tik auksts, nebija problēmu kādu no puskaķiem** izsēdināt ārā***, bet tagad sirdsapziņa neļauj. mums te -18 šobrīd.
Decibels ir nākamnedēļ pierakstīts pie ārsta, cerams, ka viņam uz to laiku dienišķais grafiks ļaus parādīties pie mums un izdosies aizvest nodot oliņas un nočekot kāpēc viņš tik ļoti daudz dzer ūdeni. ko darīt ar bailuli Roziņu nezinu. es esmu tikusi tik tālu, ka varu pieiet viņam guļošam dīvānā, notupties, iedot no rokas kkādu kaķu kārumu un pāris reizes viegi pieskarties muguras/sānu spalvu galiem (par glaudīšanu to grūti nosaukt) - progress ir, bet ekstrēmi lēns, jo nāk viņš pie mums kopš agra pavasara. viņu ar vajadzētu dabūt pie ārsta un atbrīvot no oliņām un uztaisīt vetčeku, bet es pagaidām neiztēlojos kā. nē, nu vismaz prieks, ka viņš nav kaķene.

*vienreiz agrā rudenī, kad es vēl gulēju ar vaļā logu - tas notika. visi apmēram vienlaicīgi iekāpa pa logu un gāja uz virtuvi baroties. satikās un tad Decibels ar Roziņu sametās tieši tādā murckulī kādu rāda multenēs. murckulis vēlās pa māju ar āprātīgu troksni, aizvēlās līdz koridorim, es atrāvu ārdurvis un bļāvu, lai izbeidz un veļas ārā un tad kāds no viņiem vēl apčurājās. tas viss notika ap diviem naktī un man bija 6os jāceļas uz autobusu. ilgi un ļoti dusmīgi mazgāju koridori, kurš smirdēja pēc kaķu čurām un nākamajā dienā darbā man visu laiku bija paranoja, ka es pati arī smirdu pēc kaķu čurām. kopš tā laika esmu max piesardzīga, lai viņi nesatiktos, īpaši iekštelpās. diezgan nogurdinošs šāds kaķu menedžments. būtu labi, ja atološana kaut drusku palīdzētu.

**mums ir oficiālais kaķis Rikardo - ar čipu un pasi un siksniņu ar žetoniņu un divi runči piestaigātāji. Decibēliuss ir liels un balts ar rudu asti un šausmīgi mīļš un nenormāli daudz un skaļi murrā. var staipīt pa rokām un vispār bieži liekas, ka viņš pie mums vairāk nāk pēc mīlestības, nekā barības, jo nav arī ļoti badīgs. ļoti vienkāršs, nav baigi attapīgs un ziņkārīgs. ienīst Roziņu. Roziņš savukārt ir baltpelēkstrīpains bailulis. varētu būt ap 2 gadiem vecumā. ievērojām viņu jau pagājšziem, kad viņš nāca gulēt Rikša siltinātajā ārā mājiņā. kad pavasarī sāka lavīties virtuvē baroties no Rikša bļodām, bija ļoti tievs un badīgs. zinu, ka vēl viena kaimiņiene viņu piebaro. pēc uzvedības spriežot, viņš bērnībā nav īsti socializējies ar cilvēkiem. ļoti gudrs, ziņkārīgs un inteliģents, bet ekstŗēmi bailīgs. gulēt dīvānā gan iemācījās ļoti ātri. mīž no Decibela. Rikardo normāli satiek ar abiem. Decibels viņam vairāk kā draugs, abi mēdz kaut kur kopā tusēt, ar Roziņu vnk līdzpastāv un reizēm viņu drusku kaitina.

***vispār tieši oficāli rezidējošais kaķis šai aukstumā pavada visvairāk laika ārā. ziema ir viņa gadalaiks.

Comments:


[info]merkela at 2021-12-07 15:32 (Saite)
kaķišiem ir diezgan sarežģits iepazīšanās un kopā pastāvēšanas process.

Roziņam manas simpātijas
Previous Entry  Next Entry