marts

Posted on 2020.03.29 at 19:47

Comments:


*
[info]inese_tk at 2020-03-31 12:45 (Saite)
dārza iemaņās baigi paļaujos uz mammu. iepriekšējos gadus jau viņa ik pa laikam atbrauca ciemos uz pāris dienām, izkomandēja mani un neticamā ātrumā izravēja lielas platības :D
tagad ir laiks, kad jāsāk diedzēt visādi tomāti un ķirbji un tamlīdzīgi augi. man gan visas smalkās sēklas pie mammas, jo vēl pirms viss sākās viņa teica, ka saaudzēs man stādiņus. redzēs vai būs iespēja aizbraukt pakaļ, kad pienāks laiks vai nebūs. piebraukt un paķert kastes no mājaspriekšas jau neliekas baigi apdraudoši. ja varēs braukt. ja nevarēs, tad būs jāmeklē tepat uz vietas.

parasti vēlākā pavasarī stādus visādi mazaudzētāji tirgo ārpusē pie lielā Topa, esmu šo to pirkusi tur. pērn visādus puķu stādus tirgoja arī tajā pagalmiņā, kur ir divi krāmu veikali - sanāk pretī lielajam Topam. vēl ir veikals Mājai un dārzam - augšā, kur brauc ārā no Smiltenes uz Valmieras pusi. krietni dārgāk nekā Depo, bet ir.
lielākiem augiem superīga vieta ir Smiltenes kokaudzētava Silvā - tur ir visādi gan dekoratīvie augi, gan augļukoki un krūmi un parasti labas kvalitātes un darbinieki labi izstāsta kas un kā.

par audzēšanu - nu ir jau lietas, ko ir ļoti vienkārši audzēt - pupas, piemēram (izņemot, cūku, jo tām mēdz mesties utis un tārpi). iebaksti zemē un pašas aug. tāpat visādi salāti, zaļumi un kartupeļi. es pērn sāku eksperimentēt ar tām augstajām dobēm, mulčēšanu un permakultūras idejām. mēdz nesaskanēt ar mammmas estētiskajiem ideāliem par melnām, tīri noravētām dobēm, bet man tiešām liekas ērtāk un mazāk ņemšanās.
zimbabve
[info]zimbabve at 2020-03-31 12:57 (Saite)
O, super, paldies. Laikam aizšaušu uz to "Mājai un dārzam", atceros vēl no senākiem laikiem, tur arī, cik atceros, ir gana daudz vietas, neviens tā baigi nečupojas. Uz kokaudzētavu bez mašīnas gan netikšu, bet nav liela skāde.

Visvairāk gribētos salātus, zaļumus saaudzēt, to pietrūkst, ja izvairās no iešanas uz veikalu.
*
[info]inese_tk at 2020-03-31 13:15 (Saite)
kokaudzētava nemaz nesanāk tik traki tālu - trīsarpus kilīši apmēram.
bet es tikko paskatījos viņu FB lapā - viņi izrādās pielāgojas apstākļiem un piedāvā arī piegādes https://www.facebook.com/smilteneskokaudzetava/
Previous Entry  Next Entry