janvāris

Posted on 2020.01.18 at 01:11

Comments:


az
[info]az at 2020-01-18 12:38 (Saite)
o jā)
iznemot filadelfus, nekad neesmu satikusi tos

es sogad loti centos izturēt un būt te. katru dienu peldēt. bet netieku galā. būs jāiet uz dienvidiem. sitā dzīvības ubagosana galina nost.

un man arī visi stāsta, ka tā ir nīkulība, ka jārazo suale ieksā, ka sis ir brīniskīgs laiks, lai lasītu, sēdētu pie kamīna, ieietu sevī, un all is nice, es neiebilstu pret īsām dienām un maz gaismas vai aukstumu, bet tās dazas stundas, kad saulei būtu jābūt, vinai IR jābūt. un tas nav galvinā, tas ir ādā un kaulos, un acu tīklenēs, man vienkārsi fiziski vajag sauli. kā ēdienu. kad biju maza, es ēdu sauli, man pa īstam likās, ka vinu var norīt un atceros, vina bija silta, salda un reizē auksta, kā saldējums. un es nesaprotu, kā visi citi tiek galā.
*
[info]inese_tk at 2020-01-18 23:59 (Saite)
esi, esi satikusi. filadelfi ir tie, ko tautas valodā sauc par jasmīniem (jo īstie jasmīni mūsu platuma grādos neaug, bet filadelfi smaržo līdzīgi).

man vieglāk šo gada daļu pārciest, ja būtu sniegs, nevis bezgalīgi dubļi un tumsa. sniega baltumā vismaz ir cerība un tā matētā gaisma. protams, saule vislabāk, jā.
Previous Entry  Next Entry