maijs

Posted on 2018.05.01 at 10:53
Tags:
pagājšnakts grandiozais negaiss bija mežonīgs radīšanas akts. no rīta zāle bija pastiepusies 2x garāka un pasaule izpletusies zaļumā. mums joprojām nav zāles pļāvēja un izkapts sarūsējusi. pelēkie strazdi visu laiku karo ar vārnu. iestādīju sīpolus, vienu dobi ar maziem, červeļainiem, saasnojušiem karpelīšiem. cūku pupas iesēju. un spinātus, rukolu, vairāku veidu salātus, redīsus. nopirku lavandu stādus. mājā joprojām pilnīgs haoss, jo īrniece izvācās vēlāk, nekā solīja un mums ir kosmētiskais remonts kopā ar mantu pārcilāšanu un izjauktu mēbeļu čupas. būtu jāčikā haltūras, jo vajag naudu, bet kad es vēlā vakarā beidzot apsēžos, man nav spēka domāt un blenzt monitorā. parīt uz Londonu.

Comments:


vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2018-05-01 16:47 (Saite)
labs sējumiņš izklausās. es jau kādu laiku trakoju un sen vairs nesaprpotu, kur ko esmu sasējusi. vajadzeja tomēr to dārza grāmatu..
*
[info]inese_tk at 2018-05-01 17:39 (Saite)
es pagaidām neiespringstu dārza gudrībās. pagājšnedēļsnogal bija vecāki atbraukuši, mamma parādīja papā ar pirkstu, kur viņam jāuzrok placis un es tajā placī vnk pēc kārtas taisu dobes un lieku iekšā visu, kas pie rokas. vismaz droši, ka neuzsēšu virsū kaut kam jau sasētam. par ainavas veidošanu un vizuālajiem tēliem domāšu nākamgad. vispār gribas aizbraukt uz Varicēniem permakultūru pamācīties. bet nav laika tam šajā pavasarī.
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2018-05-01 19:27 (Saite)
prakse neiespringstot ze bestes. bet Varicēni? - ģe eto? viena permakultūras meka uz kuru es ar vislaik pošos bet neaizpošos jums bez maz kaimiņos - pie launkalnes, tas tas pats?
*
[info]inese_tk at 2018-05-01 19:53 (Saite)
droši vien tāpati. viņiem nesen bija atvērtās dienas/seminārs, bet man tajā dienā jau sen bija ieskedžalota zirgam nagu apkope, so netiku

https://visit.smiltene.lv/lauku-maja-lejas-variceni/

viņi arī skaitās raķeškrāšņu būvēšanas meka
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2018-05-01 23:07 (Saite)
raķeškrāsni vajag. tie ko es domāju ir Latvijas Atvērtā Permakultūras saimniecība (LAPS), "Zadiņi", Smiltenes novads. man liekas, ka nav tomēr tie paši, lai gan ej nu saprotu. bet 21.aprīlī šiem bija seminārs un raķeškrāsns būvēšana.
*
[info]inese_tk at 2018-05-02 02:21 (Saite)
21.04. bija Lejas Varicēnos, bet Zadiņi, kā izrādās, ir turpat blakus

"Mēs jūs ielūdzam 21. aprīlī 10.oo mūsu saimniecībā Lejas Varicēni, lai īsumā parādītu, kas ir permakultūra un ko tā var ietekmēt un tad atbildēsim uz jūsu jautājumiem un pārrunāsim jūsu plānus un idejas.
Pēc permakultūras ievada dienas būs lieliska iespēja neskriet atpakaļ uz Rīgu pēc vakara pirts "Lejas Varicēnos", bet palikt pa nakti netālu "Zadiņos" un svētdien kopā būvēt raķeškrāsni"
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2018-05-02 12:09 (Saite)
lūk, viena mistērija atrisināta.
jābrauc kādreiz kopā, moš samotivēsim vieni otrus.
Previous Entry  Next Entry