"BR Balss"


19. Oktobris 2004

nacisms @ 18:05

Muzons: Einstürzende Neubauten - Sabrina

Gribēju jums pastāstīt šodien par nacismu/rasismu.
Laikā, kad Krievijā tas kļūst jau par ļoti nopietnu problēmu (cilvēki tiek nogalināti (!), tikai tāpēc, ka pieder citai tautībai), manuprāt, vajadzētu atgādināt, cik stulbs ir nacisms un nacisti. Arī Latvijā šī problēma pastāv, bet, pateicoties latviešu mentalitātei, tikai slēptā veidā ar retiem izņēmumiem, bet arī tos nedrīkst ignorēt.
Es neesmu pret vardarbību kā tādu, bet ja cilvēks tiek piekauts vai nogalināts savas nacionālās piederības dēļ, tad tas jau ir par traku. Nav svarīgi, ko tu ienīsti - krievus, ebrejus, igauņus, japāņus vai vēl ko, svarīgi ir tas, ka tu esi stulbs, jo nacisti, domājot, ka, vēršoties pret citām nācijām/rasēm, padarīs pasauli labāku, tikai pierāda savu milzīgo stulbumu. Viņi ir propogandas upuri.
Kaut vai viens piemērs - maziņš tirliņš (tādi būtībā ir visi nacisti, jo viņiem nepiemīt patstāvīga domāšana), kas uzskata sevi par Latvijas patriotu, nacionālistu un vēl kaut ko, domā, ka, ja no Latvijas tiks izsūtīti visi krievi (diezgan dzirdēts "uzskats", ne?), Latvija kļūs labāka valsts... BET tie, kas mazajam tirliņam to ir iestāstījuši, nav viņam pastāstījuši, ka tādā gadījumā viņu tik ļoti mīlētā valsts bankrotētu (jo taču tiktu zaudēti apmēram 30 % valsts iedzīvotāju / nodokļu maksātāju; pat vairāk jo Rīgā krievu īpatsvars ir lielāks), nonāktu starptautiskā izolācijā, varbūt pat pret Latviju tiktu vērsta militāra agresija.
Varu jums pilnā pārliecībā apgalvot, ka etniskā tīrīšana, masu deportacijas un vēl visādi sūdi demokrātiskajās valstīs nav iespējami, tāpēc nav vērts cerēt, tā vietā labāk nodarboties ar kaut ko lietderīgu.
Protams, naivi domāt, ka nacisms tik drīz izzudīs, jo daudzi politiķi joprojām tēmē tieši uz stulbāko tautas daļu, tādēļ savās kampaņās izmanto lētu populismu, ka it kā nepieļaus imigrāciju utt.
Ja tev krievs atņem konfekti, nevajaga uzreiz ienīst visus krievus, bet tikai viņu (un ne jau tāpēc, ka viņš ir krievs). Tieši šīš neloģikas un tizlu politiķu dēļ nacisms rodas.
Protams, ja šo arī lasa kāds nacists, tad par jums es īpaši neuztraucos, jo jūs tikai dirnēsiet pie saviem datoriem un sliktākajā gadījumā tikai kalsiet "baigos plānus", fanosiet par visādiem Hitleriem un nacistu simboliku. Jūs tikai esat stulbi un pasīvi, daudz nopietnāka problēma ir tie, kas ir aktīvi.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]munky
Date: 19. Oktobris 2004 - 18:14
(Link)
par to izsuutishanu tev ir taisniiba.. ja visus slavus izsuutiitu uzreiz tagad.. bljee... katastrofa.. cik gan slaavu nestraadaa normaalaas firmaas.. utt... mja... patiikami bij pat palasiit.. reti kaadds te kaut ko peedeejaa laika normaalu uzraxta...

5 acis ;)
From:(Anonymous)
Date: 19. Novembris 2004 - 23:20

Nacisms

(Link)
Jaa, tiešaam reti kurš pieskaras šai teemai, bet izlasot visus
komentaarus, naakas vien secinaat to, ka cik maz cilveeks saprot no taa, ko domaajam saprotam esam. Kaut vai tas, ka visi spriež, jaa nevarees izsuutiit slaavus no Latvijas, tie, kas to cer izdariit, nosaucat par marioneteem politisko konfliktu kaartošanai. Vai taa nav cuuciiba? Es uzskatu, ka lielaakajai daļai latviešu nekas nebuutu pret krievu izsuutiišanu no Latvijas. Tas nav normaali, ka cittautiibu paarstaavji, tagad pieprasiis dažaadus atvieglojumus sev. Kaa buutu, ja latvieši, kas dziivo ASV, pieprasiis, lai vienaa štataa pieņemtu kaa veelvienu valodu- latviešu. Protams, ka tas netiktu akcepteets,bet ko dara krievi, viņi pieprasa, lai otraa valoda buutu krievu, ja tas taa notiktu, latvieši kaa nacionalitaate izzustu, jo ja jauktaa ģimenee piedzimst beerns, dabiski, ka viņš maaciisies krievu valodu un latviešu valoda izzustu, taapeec es uzskatu, ka nacisms visaa taa formaa ir vajadziigs. Protams, attīstītā sabiedriibā nacisms ir aizliegts, jo tas absoluuti nesaskan ar demokraatijas pamatprincipiem.
Maza atkāpe no teemas. Mēs visur varam redzeet gan kreklus, gan dažādus aksesuāruus ar komunisma simboliku, tā teikt to mēs varam redzeet visur, bet nacisma simbolika ir aizliegta, kaapeec? Tāpēc, ka nacisti šāva žīdus un taadēļ nacisma simbolika ir aizliegta, bet ko darīja krievs, izsuutiija latviešus uz Sibīriju un pie tam ļoti daudzus, cik netika nošauti, bet komunisma simbolikas nav aizliegtas, es uzskatu tas taapeec, ka pasaule veel arvien baidaas no Krievijas un fakti tiek sleepti.
Tāpēc nestaastiet par to cik nacisms ir sliktaaks par komunismu unka tas nespeej pastaaveet Latvijaa un ka tas ir jaaiznīcina.
[User Picture Icon]
From:[info]indigo_kid
Date: 19. Novembris 2004 - 23:55

Re: Nacisms

(Link)
Nav jau viss tik vienkārši, kā tev liekas. Nav jau tā, ka krievi (un arī citas tautības) atbrauca uz šejieni un uzreiz sāka pieprasīt sev dažādas privilēģijas. Tas notika PSRS laikā, ka krievu valoda šeit bija valsts valoda, līdz ar to - kāpēc gan viņiem mācīties vēl kādu? (Tu taču, ja aizbrauktu uz, piemēram, Indiju, kur angļu valoda ir viena no valsts valodām, nemācītos citas, ne?) Mainījās politiskā situācija, un pēkšņi viņiem valoda ir jāmācās (kaut gan tas arī tikai oficiāli, jo reāli jau nav nekādas motivācijas - visur var izbraukt ar krievu valodu, to tomēr saprot daudz vairāk cilvēku (un ne tikai Latvijā, protams)).
Gribu arī atzīmēt, ka lielais cittautiešu pieplūdums bija pamatīgs stimuls Latvijas PSR ekonomikai un industralizācijai, kas ļāva mums kļūt par vienu no attīstītākajiem PSRS reģioniem. Var jau, protams, runāt par to, kā būtu bijis, ja Latvija netiktu okupēta, bet tas notika, un līdz ar to tādas runas ir bezjēdzīgas.
Par tām jauktajām ģimenēm - pats esmu no tādas, un latviešu valodu zinu stipri labāk, nekā krievu. Piebildīšu arī, ka liela daļa cittautiešu (it sevišķi jaunie) vairāk vai mazāk tomēr zina latviešu valodu, tomēr motivācijas trūkuma dēļ nerunā tajā.
Ja godīgi, vairāk cienu tieši krievus, nevis latviešus, jo pēdējie man liekas diezgan pretīga tauta, kaut pašam pasē rakstīts "Latvietis", bet tā jau ir pavisam cita tēma.
Jā, abi režīmi mūsu izpratnē bija slikti, tā mums tagad māca un tā arī jādomā, bet kurš tad nav? Demokrātija ar ASV un citām tikpat stulbām valstīm, kas ar savu augstprātīgo eirocentrisma politiku cenšas citiem mācīt dzīvot, izraisa absolūti nemotivētus karus, padara (vismaz pieļauj to) cilvēkus par kaut kādiem zombijiem, kas to vien jēdz, kā atdarināt TV un žurnālos redzēto, kur transatlantiskās koorporācijas ir ieņēmušas Dieva vietu. Visi šie režīmi ir slimi - nacisms ar savām pārākās rases idejām, komunisms ar savu fanātisko vēlmi tikt vaļā no politiskajiem pretiniekiem, demokrātija ar visu minēto.
Ja godīgi, sāku cienīt islama valstis, kur tomēr cilvēki pieturas pie klasiskām vērtībām, bet, protams, mūsu "superpareizajām" valstīm tas neliekas pareizi, tāpēc jāmāca viņus dzīvot po nashemu.
From:[info]dark_entrant
Date: 20. Oktobris 2004 - 00:24
(Link)
nuss. taisniiba jau ir principaa. bet nezinu vai latvijaa atradiisies daudzi cilveeki, kuri vienliidz nav nodzeerushies skini, un vienliidz pieljauj, ka latvijaa buutu iespeejama etniskaa tiiriishana. paaraak liels ir glabalizaacijas atkariibu tiikls, un latvijaa nekas taads nevareetu notikt. cits variants ir ierobezhot minoritaashu tiesiibas, vienliidz izveershot shaadas un taadas sleeptas ekonomiskaas sankcijas, vienliidz atvieglojot un atbalstot izbraukshanu no valsts. tas, protams, nedotu veelamo rezultaatu, bet tomeer. jaa un zinu - shii ir viens naiva tirlinja dirshana, kursh pats lietas labaa neko nedara un visticamaak arii nedariis. un starp citu par kultuuru sapluushanas negatiivajaam sekaam arii vareetu intelektuaali paspriedeleet. nihilistam buut savaa zinjaa ir labi, un man patiik tavs nihilisms, es gan to nespeetu, jo gruuti dziivot ar apzinju, ka nomirstot par tevi aizmirsiis, kaa jau notiek ar lielaako dalju cilveeku, bet kaa noteikti notiek ar cilveekiem, kuriem ir tev liidziigi uzskati.
[User Picture Icon]
From:[info]indigo_kid
Date: 20. Oktobris 2004 - 01:21
(Link)
Hmm, man gan liekas, ka nihilists drīzāk jau esi tu. Pēc definīcijas tas ir cilvēks, kas noraida vispārpieņemtās tikumiskās normas, principus, vērtības, kā arī apšauba eksistences jēgu. Es neko nenoraidu un neapšaubu, tikai uzskatu, ka var būt arī savādāk.
Nē, cilvēkus atceras pēc viņu darbiem, nevis uzskatiem. Vēlme būt slavenam (arī tādam, lai tevi pēc nāves atcerētos), manuprāt, vairāk raksturīga mazām meitenēm. Vēlme mainīt pasauli - egoistiem (varbūt tev liekas, ka padarīsi pasauli labāku, bet padomā, vai pasaule to grib un vai tai tas arī liksies labāk).
Jā, par kultūru saplūšanu es labprāt intelektuāli paspriedelētu. Kādas no tā negatīvas sekas? Nekādas. Tas ir normāls process, kas ir noticis vienmēr. Nesaprotu, kāpēc mūsdienās tas tiek tik slimīgi uztverts (atkal nacisms?).
Arī par tevi aizmirsīs. Pasaule atceras varoņus. Varoņi nedzimst Sviesta Cibā.
From:[info]dark_entrant
Date: 20. Oktobris 2004 - 01:36
(Link)
Ha, nu par to, ka varonji nedzimst cibaa es neshaubos, un droshi vien, ka pasaule par mani aizmirsiis, bet tev uz to ir lielaakas izredzes. Pasauli padariit labaaku tieshaam ir mana egoistiskaa izpausme, jo perfekta pasaule ir taada pasaule, kas perfekta shkjiet vienam cilveekam. Perfekta pasaule diviem un vairaak cilveekiem jau ir neiespeejama.
From:[info]portoss
Date: 24. Oktobris 2004 - 19:25
(Link)
Labi uzrakstiits, zhetons

"BR Balss"