"BR Balss"


19. Oktobris 2004

nacisms @ 18:05

Muzons: Einstürzende Neubauten - Sabrina

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]munky
Date: 19. Oktobris 2004 - 18:14
(Link)
par to izsuutishanu tev ir taisniiba.. ja visus slavus izsuutiitu uzreiz tagad.. bljee... katastrofa.. cik gan slaavu nestraadaa normaalaas firmaas.. utt... mja... patiikami bij pat palasiit.. reti kaadds te kaut ko peedeejaa laika normaalu uzraxta...

5 acis ;)
From:(Anonymous)
Date: 19. Novembris 2004 - 23:20

Nacisms

(Link)
Jaa, tiešaam reti kurš pieskaras šai teemai, bet izlasot visus
komentaarus, naakas vien secinaat to, ka cik maz cilveeks saprot no taa, ko domaajam saprotam esam. Kaut vai tas, ka visi spriež, jaa nevarees izsuutiit slaavus no Latvijas, tie, kas to cer izdariit, nosaucat par marioneteem politisko konfliktu kaartošanai. Vai taa nav cuuciiba? Es uzskatu, ka lielaakajai daļai latviešu nekas nebuutu pret krievu izsuutiišanu no Latvijas. Tas nav normaali, ka cittautiibu paarstaavji, tagad pieprasiis dažaadus atvieglojumus sev. Kaa buutu, ja latvieši, kas dziivo ASV, pieprasiis, lai vienaa štataa pieņemtu kaa veelvienu valodu- latviešu. Protams, ka tas netiktu akcepteets,bet ko dara krievi, viņi pieprasa, lai otraa valoda buutu krievu, ja tas taa notiktu, latvieši kaa nacionalitaate izzustu, jo ja jauktaa ģimenee piedzimst beerns, dabiski, ka viņš maaciisies krievu valodu un latviešu valoda izzustu, taapeec es uzskatu, ka nacisms visaa taa formaa ir vajadziigs. Protams, attīstītā sabiedriibā nacisms ir aizliegts, jo tas absoluuti nesaskan ar demokraatijas pamatprincipiem.
Maza atkāpe no teemas. Mēs visur varam redzeet gan kreklus, gan dažādus aksesuāruus ar komunisma simboliku, tā teikt to mēs varam redzeet visur, bet nacisma simbolika ir aizliegta, kaapeec? Tāpēc, ka nacisti šāva žīdus un taadēļ nacisma simbolika ir aizliegta, bet ko darīja krievs, izsuutiija latviešus uz Sibīriju un pie tam ļoti daudzus, cik netika nošauti, bet komunisma simbolikas nav aizliegtas, es uzskatu tas taapeec, ka pasaule veel arvien baidaas no Krievijas un fakti tiek sleepti.
Tāpēc nestaastiet par to cik nacisms ir sliktaaks par komunismu unka tas nespeej pastaaveet Latvijaa un ka tas ir jaaiznīcina.
[User Picture Icon]
From:[info]indigo_kid
Date: 19. Novembris 2004 - 23:55

Re: Nacisms

(Link)
Nav jau viss tik vienkārši, kā tev liekas. Nav jau tā, ka krievi (un arī citas tautības) atbrauca uz šejieni un uzreiz sāka pieprasīt sev dažādas privilēģijas. Tas notika PSRS laikā, ka krievu valoda šeit bija valsts valoda, līdz ar to - kāpēc gan viņiem mācīties vēl kādu? (Tu taču, ja aizbrauktu uz, piemēram, Indiju, kur angļu valoda ir viena no valsts valodām, nemācītos citas, ne?) Mainījās politiskā situācija, un pēkšņi viņiem valoda ir jāmācās (kaut gan tas arī tikai oficiāli, jo reāli jau nav nekādas motivācijas - visur var izbraukt ar krievu valodu, to tomēr saprot daudz vairāk cilvēku (un ne tikai Latvijā, protams)).
Gribu arī atzīmēt, ka lielais cittautiešu pieplūdums bija pamatīgs stimuls Latvijas PSR ekonomikai un industralizācijai, kas ļāva mums kļūt par vienu no attīstītākajiem PSRS reģioniem. Var jau, protams, runāt par to, kā būtu bijis, ja Latvija netiktu okupēta, bet tas notika, un līdz ar to tādas runas ir bezjēdzīgas.
Par tām jauktajām ģimenēm - pats esmu no tādas, un latviešu valodu zinu stipri labāk, nekā krievu. Piebildīšu arī, ka liela daļa cittautiešu (it sevišķi jaunie) vairāk vai mazāk tomēr zina latviešu valodu, tomēr motivācijas trūkuma dēļ nerunā tajā.
Ja godīgi, vairāk cienu tieši krievus, nevis latviešus, jo pēdējie man liekas diezgan pretīga tauta, kaut pašam pasē rakstīts "Latvietis", bet tā jau ir pavisam cita tēma.
Jā, abi režīmi mūsu izpratnē bija slikti, tā mums tagad māca un tā arī jādomā, bet kurš tad nav? Demokrātija ar ASV un citām tikpat stulbām valstīm, kas ar savu augstprātīgo eirocentrisma politiku cenšas citiem mācīt dzīvot, izraisa absolūti nemotivētus karus, padara (vismaz pieļauj to) cilvēkus par kaut kādiem zombijiem, kas to vien jēdz, kā atdarināt TV un žurnālos redzēto, kur transatlantiskās koorporācijas ir ieņēmušas Dieva vietu. Visi šie režīmi ir slimi - nacisms ar savām pārākās rases idejām, komunisms ar savu fanātisko vēlmi tikt vaļā no politiskajiem pretiniekiem, demokrātija ar visu minēto.
Ja godīgi, sāku cienīt islama valstis, kur tomēr cilvēki pieturas pie klasiskām vērtībām, bet, protams, mūsu "superpareizajām" valstīm tas neliekas pareizi, tāpēc jāmāca viņus dzīvot po nashemu.

"BR Balss"