Karstā latviete [userpic]

Nas ņe trahņeš

October 28th, 2010 (01:05 pm)
Tags: , , ,

mjū: buena vista social club - la bayamesa



ahhhahā. Ukrainā jau visu laiku tās puskailās dūdiņas ļoti kolorīti pret visu ko protestē - tad pret sabiedrisko tualešu trūkumu Kijevā, tad pret krievu Pareizticīgo baznīcu, a tagad - pret Putina vizīti Ukrainā. kas mani šeit piesaistīja, bija plakāti "Ukraina - ņe Aļina". iegūglēju, kas ir Aļina - izrādās, ka Aļina ir smuka divdesmitgadniece, mākslas vingrotāja un Valsts Domes deputāte, kam no Putina gadu atpakaļ piedzima dēls :) nu, un tā kā Vlaģiks ir tipa laimīgi precējies, tad par to Krievijā prese izvairās rakstīt; laikraksts "Moskovskij Korespondent" esot gan uzrakstījis, a šamo uzreiz pēc raksta publicēšanas aizklapējuši ciet, un pieņemts medijus ierobežojošs likums, kas paredz, ka tos var slēgt par apmelojošas informācijas izplatīšanu. vot, tādi biš orveliāniski pīrādziņi.

pēc būtības tās meitenes tikpat labi varēja turēt rokās plakātu "Ukraina - ņe Rosija", - lai pateiktu to pašu, ka Ukainu nevar ...nu, ju nou :)

Comments

Posted by: proud to be peevish ([info]divi_g)
Posted at: October 28th, 2010, 01:23 pm

Uzmanību viņas piesaista un bildes, protams, smukas, taču jēga tām viņu aktivitātei ar mediju haipu imho arī aprobežojas :] Pašreklāmas kampaņa bez sociālās jēgas.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 28th, 2010, 01:39 pm

tā jau ir, ka no izvicināšanās ar plakātiem vien nekas nemainās, tomēr, iespējams, tā izdodas pievērst plašāku uzmanību kādas problēmas pastāvēšanai un, kazi', tādējādi pavirzīt procesu tās atrisināšanas virzienā (nu tur, ieviest vairāk sabiedrisko tualešu, u.tml.). katrā ziņā domāju, ka šādas bik patrakas radošas protesta akcijas ir labāk, nekā tā pasivitāte, kas valda pie mums. (iedomājies plikas dūdaliņas ar plakātiem "Latvija ņe Inese" kārtējā Šlesera privātā projektiņa par valsts naudu bīdīšanas sakarā :D)

Posted by: proud to be peevish ([info]divi_g)
Posted at: October 28th, 2010, 01:48 pm

Mani tāda akcija nepārsteigtu.

Nu jā, tomēr uzmanības pievēršana ar "patrakām radošām akcijām" savā ziņā ir ceļš uz elli, jo ar katru reizi akcijai ir jābūt arvien trakākai, jo sabiedrība pierod/notrulinās (skatīt arvien pieaugošo CSDD sociālo akciju asiņainumu). Rezultāts ir badā nomērdēti suņi un tā tālāk.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 28th, 2010, 02:27 pm

tā gan ir. nesaku, ka pliko dūdiņu ceļš ir tas vajadzīgais un pareizais, taču radoša pieeja protestiem manā skatījumā ir kaut kas ļoti pozitīvs - nu, piem., "pingvīnu akcija", kad deputātiem sanesa dāvanas, bija radoša, miermīlīga un ironiski asprātīga.

Posted by: klusuma cilvēks ([info]pikaso)
Posted at: October 28th, 2010, 07:25 pm

tik nesaki, ka tagad, šādā laikā vai vēl trakāk - ziemas vidū, teiv šāda akcija nepārsteigtu/nenošokētu? :)

Posted by: proud to be peevish ([info]divi_g)
Posted at: October 28th, 2010, 07:37 pm

Hmm, tas gan :)