Karstā latviete [userpic]

What Is It About 20-Somethings?

September 13th, 2010 (10:59 pm)
Tags:

mjū: junip - turn to the assassin

interesants rakstiņš par nu jau arī pie mums pastāvošo trendu 20gadnieku vidū "nepieaugt". līdz galam atbildi par to, vai tas ir labi vai slikti, nedod, bet labs materiāls pārdomām:

http://www.nytimes.com/2010/08/22/magazine/22Adulthood-t.html?pagewanted=1&emc=eta1

Comments

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: September 13th, 2010, 11:28 pm

interesants raksts, un es piekriitu.
vai tu dziivo ar vecaakiem?

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: September 13th, 2010, 11:49 pm

nē, bet man ir citas "emerging adulthood" pazīmes, tāpēc dažā ziņā varu šo arī attiecināt uz sevi (nu tur, neskaidrība īsti, kurā virzienā doties profesionālā ziņā, u.tml.). un Tu?

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: September 14th, 2010, 12:35 am

nu...
ar vecaakiem nedziivoju jau 10 gadus, un man buutu aarkaartiigi gruuti dziivot ar vinjiem, bet shajaa pavasarii dziivoju ar maasas gjimeni, un zini, jaa, ir vieglaak dziivot ar gjimeni. Man iepatikaaas.
Ar karjeras virzienu man daudz maz skaidrs, es zinu, ko es gribu, bet man ir diezgan gruuti iedomaaties sevi rutiinaa un vienaa darbaa ilgstoshi. es zinu, ka man peec kaada gada apniik ruitiina un gribas celjot. Un shii ir viena no manaam lielaakajaam nepieaugshanas paziimeem- veelme nestabilizeeties, bet visu laiku vazaaties apkaart, celties veelu no riita, dariit interesantas lietas, buut relatiivi briivai un nepiesietai pie kaadas ofisa vides.
klau, kaa ir tagad ar tavu spaanju valodu tagad? tu to kaut kaa praktizeem ej uz kursiem?

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: September 14th, 2010, 01:18 am

varbūt Tavā gadījumā risinājums ir nevis censties mākslīgi par visu vari "pieaugt", pieņemot to ofisa vidi, bet gan mēģināt savas intereses apvienot ar darbu, kurā ir daudz komandējumu, u.tml. (viena mana paziņa, piemēram, strādā Samsungam un praktiski teju katru nedēļu ir citā valstī, vadot vorkšopus jaunajiem darbiniekiem, lai kompānijā viss notiktu pēc identiskas shēmas. viņai gan ir arī agri jāceļas, toties vīkendos iet skatīties lauvas rezervātos, un tā. :) )
ja nav noslēpums, kas ir Tevis izvēlētais karjeras virziens?
un attiecībā uz spāņvalodu - uz kursiem neeju, apmierinos ar sazināšanos ar spāņu un erasmusdraugiem spāniski, bieži arī kāds atbrauc ciemos, un tad sanāk tāds curso intensivo nedēļas garumā :) nereti arī ballītēs iepazīstos ar spāņu kaučsērferiem, sapļāpājam, - nu, tādā līmenī. gribu gan arī sākt beidzot spāniski lasīt grāmatas, bail sākt kaut ko aizmirst. bet kursus gan nē. :)

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: September 14th, 2010, 03:48 pm

taa joma, kur es gribu straadaat, ir literatuura un graamatas, nevis pati rakstiit, bet buut tajaa apritee. kaadreiz biju, bet sanaaca taa, ka pametu dazhaadu iemeslu deelj un tagad nozheeloju, jo gruuti tikt atpakalj.
es gan gribeetu iet uz kursiem lv.. lai neaizmirstu. bet iisti nezinu, vai ir kaadi, kur un cik maksaa. jo mans liimenis tagaed ir taads, ka es varu visu viegli aizmirst.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: September 14th, 2010, 04:05 pm

tādi ir un - daudz, bet labas atsauksmes esmu dzirdējusi par Pikaso centru. vieņiem arī ir visādi kultūras vakari, u.tml., vienulaik tusējos visā tanī sabiedrībā (tur paši spāņi pasniedz). bet var jau paklaušināt, noteikti ir vēl daudzi labi.