ilvesa - online [entries|archive|friends|userinfo]
ilvesa

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

online [May. 13th, 2020|01:04 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nu ko, esam tik tikuši, ka manai meitai rīt ir pirmā vizīte pie psihologa. Vispār jau vēl pirms vīrusa epidēmijas gandrīz jau tikām, tad viss noklājās.

Ak jā, tā vizīte būs onlainā. Pofig.

Skola ... mācības... es te twiterī noklausījos (man atsūtīja) tekstu par to bļeģ, nahuj nedarīšu.... nu ko lai saka - ĀMEN!!!

Es pilnīgi jūtu kā grūst viss, jūk pa vīlēm gadiem ilgi audzinātais, mācītais un darītais. un tikai tāpēc, ka no bērniem - bērniem !!! sagaida pieaugušu cilvēku reakcijas, ka viņi paši čakli čakli katru rītu skries pie e-klases, pildīs mājas darbus un SAPRATĪS jauno vielu gan matemātikā, gan latviešu valodā. un pofig, ka viņi izlasot matemātikas tēmu jūtas kā Japānā nokļuvuši, jo nav skaidrs NEVIENS vārds. Tas nevienu nekrata. Toties NV ielikt - jā lūdzu, nav problēmu.

Sāku domāt, ka jaunākajai būs vasaras darbi matemātikā un tas nav sliktākais no scenārijiem. es pat teiktu - nu tak beidzot lai aiziet, sēž un mācās to, ko viņai šobrīd liek apgūt pašai. pie kam ar tekstu - skolā bija jau jāsaprot.

nu ko, bļeģ un nahuj to visu.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]sw
Date:May 13th, 2020 - 01:29 pm
(Link)
o, es nezinu, kas Tu esi, bet mums ar skolu ļ. līdzīgi - skolotāji tik sūta tabuliņas, meilus, linkus ar mācību vielu, kas pašām skolēnu ģimenēm kaut kā ir jāsaliek kopā no vairākiem avotiem un jāpārvērš par stundu. un vēl sauc to par bērna pašvadītu mācīšanos - ka bērns tipa pats logosies visās tajās n-tajās platformās, skatīsies tabuliņas pa dienām, vērs vaļā pielikumus, rakstīs eklasē atbildes un seivos failus. protams, ka tufta tas viss ir, aiz tā ir vajadzīgs vecāks, kurš pa*š savu darba laiku, lai būtu skolotāja/koordinatora vietā.
[User Picture]
From:[info]south
Date:May 13th, 2020 - 09:32 pm
(Link)
pilnībā piekrītu - tā tālmācība lielākajā daļā skolu nav realizēta vispār. Un tagad sanāk, ka vecāki paralēli arī mācās skolā un mēģina izstāstīt un labot kļūdas grāmatās un darba burtnīcās vai izskaidrot debīli noformulētus uzdevumus. Es saprotu, ka vajag attīstīt domāšanu, bet mācību grāmatu saturs ir sūds, ko vajag dedzināt uz sārta, jo nekādu pievienoto vērtību tās nedod. Kaut vai atšķirot angļu valodas grāmatu no Kembridžas uzreiz ir skaidrs, kuru grāmatu sastāda pedagogi un kurā dīkdieņi-ierēdnīši, kas katru otro gadu taisa jaunas grāmatas un slauc skolnieku ģimenes...