Sat, Oct. 9th, 2021, 10:08 am

Ņemot vērā to, cik masveidīgi ir pedofilijas gadījumi katoļu baznīcā, mani interesē, vai garīdzniekiem ir kopīgs pamatojums, ar ko viņi šo attaisno? Šis nav sašutuma pilns jautājums, kuru gribu turpināt ar dusmu paušanu, mani tiešām interesē, vai tur apakšā ir kaut kāda "slepena" interpretācija par to, kādā veidā tas ir ok.

Sat, Oct. 9th, 2021, 10:58 pm
[info]iive

Āha, interesanti, jā, paldies. Par to proporciju, tas tiešām saistīts ar to, ka šie dati parasti netiek kontekstualizēti, tāpēc tur es tiku emocionāli tos interpretējusi, ka tas ir "masveidā". Par attaisnošanu es gan nepieņēmu, ka tiek attaisnoti, drīzāk domāju, vai var būt, ka tiek, ja šie gadījumi tiek turēti slepenībā. Te ļoti trāpīgi komentēja saccromycies.
Motivācija "kļūšu par priesteri, lai izdzītu no sevis šo grēku" šķiet cilvēciski saprotama, lai arī absolūti bīstama. Man gan tieši tādā pašā veidā bīstama šķiet doma, ka jebkādu grēku, īstu vai iedomātu, varētu izdzīt no sabiedrības, mēģinot to padarīt neredzamu un ievedot minētā garīdznieka situācijai līdzīgā ilūzijā potenciāli bīstamo cilvēku.