Thu, Mar. 19th, 2020, 09:36 am

Ievēroju daudz pozitīvi karantīnas blakņu. Tempa palēnināśanās, rūpīgāka interese par katru ielā satikto, pēkšņi labestības žesti palīdzēt līdzcilvēkiem. Atturēšanās no jaunu drēbju pirkšanas, māju pārkārtošana, neiešana uz tirgu pēc gaļas. Es domāju, ka viens no simpātiskākajiem scenārijiem, raugoties tālākā nākotnē, būtu koronmēnešana ieviešana katru gadu individuālās psihes un planētas veselībai. Mēs ik gadu pieminētu to, kā vienojāmies mazliet apstāties, pārlasītu Dekameronu un izspēlētu sociālās pašizolācijas rituālus. Būtu dziesmas no balkoniem un bērnības fotogrāfijas, bezmaksas operas un Adobes produkti, Ļevs Manovičs teiktu uzrunu digitālajai tautai.
Ar laiku, protams, tā kļūtu par kārtējo tradīciju bez skaidras jēgas, mūsu karstgalvji mazbērni pārgrieztu acis par to, ka atkal biznesam jāiebremzē Koronas dienās. Bet tradīcija ir tradīcija, un negribīgi viņi iemestu pēdējo lielo iepirkumu ratos paciņu tradicionālo svinību griķu, un ļautos šim mēnesim.

Tikmēr: nu jau velk uz diennakti budisma patērēšanā. Esmu sakārtojusi galvu, tagad mēğinu kārtot dzīvi, ja jūs zinātu, cik ļoti var aizpampt mana seja no raudāšanas, jūs priecātos, ka nav ar mani jātiekas.

Thu, Mar. 19th, 2020, 12:11 pm
[info]lara

Agrāk šajā gadalaikā bija gavēnis.

Thu, Mar. 19th, 2020, 12:39 pm
[info]iive

Ā. Nu tad varbūt jāpārdefinē gavēnis arī uz darba un sabiedrisko dzīvi. Un jāpadara par sekulāru rituālu.

Thu, Mar. 19th, 2020, 02:03 pm
[info]koriandrejs

Vecajā Derībā ir tāds sabata gads. Katru septīto gadu neapstrādā zemi un nevāc ražu, lai tā varētu atkopties. Lūk, ja kaut ko tādu varētu izstiept uz visāda veida ražošanām, lieliem transportiem, u. tml...

Thu, Mar. 19th, 2020, 02:36 pm
[info]iive

Jā! Var jau būt, ka mēs pamazām uz to ejam? Noslēdzam ielas, paņem karantīnu, vienkārši pielāgojam straujajam tempam arī atelpas brīžus. ļoti ceru, ka šādas domas parādīsies.

Sun, Apr. 5th, 2020, 11:42 am
[info]ieraksts

tieši par šo pašu biju iedomājies, diezgan precīzi. skatoties, kas notiek ar gaisa kvalitāti un citām lietām. dīkstāves laikā..
tikai gan jau, ka tad, kad viss beigsies, cilvēki gāzīs apkārt lielveikalus un divās nedēļās atkal visu piecūkos. gribētos gan, lai tā tomēr nebūtu, un kaut ko arī no visa šī pasaule iemācīsies tomēr.