Sat, Oct. 21st, 2017, 03:39 pm
Neurodiversity

Challenging pervasive social norms and stigmas, it frames autism, ADHD/ADD, dyslexia, bipolarity and other neurotypes as a natural human variation rather than a pathology or disorder, and rejects the idea that neurological differences need to be (or can be) cured, as they believe them to be authentic forms of human diversity, self-expression, and being.

Mon, Oct. 23rd, 2017, 03:13 pm
[info]teja

es domāju, ka tas tur arī noteikti var būt, bet, vai nevari atcerēties gadījumus, kad esi iedziļinājusies kaut kādos šausmīgos viedokļos, kas Tevi nemaz tieši neskar? un vāc kaut kādas nevajadzīgas zināšanas.
imo ADHD randomā iezūmojas un atzūmojas no jebkā, un randomā var sevi arī iznīcināt. jo šī sociālā realitāte ir vairāk konstruēta neirotipiskajam, kas interesējas par lietām, kas funkcionāli viņam vajadzīgas (piemēram, palīdz pelnīt naudu, dabūt pišuku vai sevi pasargāt).
es nesen vadīju workšopu ar automātisko rakstību, un neirotipiskais dzejnieks X man pēc tam teica, ka viņam bijusi frustrācija, like. wtf, es te rakstu, un tas nav ne publicēšanai, nedz arī naudu par to kāds maksās, kāda jēga. man tas likās pilnīgi nesaprotami. man ir tā - jo mazāk kaut kas ir vajadzīgs, jo vairāk man to gribas darīt

Mon, Oct. 23rd, 2017, 03:52 pm
[info]iive

Jā, man arī. Man ir tāda sajūta, ka tas, kas ir leģitīmi vajadzīgs pēc sabiedrības vērtībām, man ļoti bieži ir aizslēts, bloķēts. It kā citu priekšstats par to, kā šī lieta varētu izskatīties, vai pat ne priekšstats, ebt kaut kas līdzīgs tās ideju būtu padarījis man nepieejamu.

Mon, Oct. 23rd, 2017, 03:54 pm
[info]iive

Tas rada šausmīgu kognitīvo disonansi, jo tās lietas gribētos būt izdarījušam, lai beidzot dabūt validation, ka esi good enough, ka centies. Bet tās ir tik grūti pieejamas.

Mon, Oct. 23rd, 2017, 04:27 pm
[info]teja

ai nu ar to validation vajadzību jau arī - te iet te nāk. vismaz man. es bieži arī kaifoju savā nekur nepiederīgā trakā cilvēka brīvībā.

Mon, Oct. 23rd, 2017, 04:30 pm
[info]iive

Pēdējo dienu pārdomu iespaidā es arī par to jūtos citādāk nekā defoltā. Bet vēl jau nevar droši zināt, vai nav vienkārši kaut kāds manic phase.