mākoņa sviesta cibiņa - Zinātnisks traktāts

About Zinātnisks traktāts

Previous Entry Zinātnisks traktāts9. Aug 2006 @ 22:15 Next Entry
Gājējs (Pešehodus vulgaris)
Gadu gaitā cēlies
Homo sapiens

un
Geococcyx Californianus

sugām krustojoties.
Atkarībā no tā, kura suga genofondā ir dominējošā (lai piedod Mendeļu Georgs un viņa puķuzirņi manu terminoloģiju), ir izveidojušās 3 pasugas ar 3 dažādiem rīcības modeļiem.

1. Homo Sapiens Geococcyx.
Ērtības labad šīs sugas īpatni sauksim par StunduStāvuDomādams.
Dominējošie gēni - Homo Sapiens.
Viņos ir tieši tik daudz cilvēcības, lai, ieraugot gājēju pāreju, apstātos kā zemē iemiets un sāktu šo parādību apbrīnot.
Ja kāds no transportlīdzekļa vadītājiem, tramīgi atpakaļskata spogulī lūkojoties, ir tomēr pamanījies nobremzēt pirms gājēju pārejas (nevis uz vai aiz tās), tas nekādi nespēj ietekmēt StunduStāvuDomādams rīcības modeli. Viņš stāv, sapņaini veroties mutuļojošajā satiksmē.
Atsevišķi indivīdi pamāj ar roku žestu "Brauc vien, es pagaidīšu!". Zinātnieku un autovadītāju domas dalās, - vieni saka, ka tas ir Homo Sapiens laipnības atavisms, citi - uz nervu pamata iegūta locekļu kaite.
Šīs pasugas pārstāvji parasti mitinās guļamrajonu tuvumā - tādās vietās kā Purvciems, Pļavnieki, Mežciems utt.

2. Geococcyx Californianus Sapiens
Latviskais tā nosaukums - IeraudzījuGājējuPāreju-LikosTaiPāri.
Dominējošie gēni - Geococcyx Californianus.
Šai pasugai raksturīgs Lielceļu Skrējēja pagarinātais ķermenis. Tas liedz saskatīt notiekošo uz ielas, tāpēc daudz nedomādami, tie parasti metas uz pirmo ieraudzīto "zebru" un liekas tai pāri ar sugai tik tipisko ātro gaitu.
Vienīgais veids, kā transportlīdzekļa vadītājs var izvairīties no sadursmes ar IeraudzījuGājējuPāreju-LikosTaiPāri, ir trīsreiz noskaitīt "Esi sveicināta, Marija" un "Tēvs mūsu debesīs" un domāt gaišas domas par to, ka IeraudzījuGājējuPāreju-LikosTaiPāri pārskries ielu ātrāk, kā mašīna spēs nobremzēt.
Šīs pasugas pārstāvju dislokācijas vieta nav precīzi nosakāma, tā kā nevienam nav izdevies tos panākt, bet ir zināms, ka tie savos pārceļojumos izmanto tuneli, kas ir zem Salu tilta sākuma posma Pārdaugavas pusē.

3. Homo Californianus
Šī pasuga ir vissarežģītākā, tā kā ne viena, ne otra no pamatsugām nedominē.
Šo īpatni mēs esam iepazinuši kā IndijasGovi.
Šie indivīdi ir brīvi savā rīcībā - viņus nevilina ne zebras baltsvītrotais laukums, ne luksofora zaļais aicinājums. Tiem, līdzīgi kā IeraudzījuGājējuPāreju-LikosTaiPāri, piemīt Lielceļu Skrējēja pagarinātais ķermenis. Savukārt no StunduStāvuDomādams tas ir aizguvis filosofisko dzīves redzējumu. Tas spēj jebkurā brīdī pieņemt lēmumu par brauktuves šķērsošanu un ar acīmredzamu iekšēju harmoniju, nesteidzoties, doties tai pāri.
Mijiedarbība ar automašīnu šoferiem mēdz būt visdažādākā. Bieži novērots, ka IndijasGovs izraisa autovadītājā vēlmi izteikties par Homo Californianus māti, kā arī izteikt neskaitāmus minējumus par sugas piederību. Lieki piebilst, ka sabiedrība vēl nav tik izglītota, lai zinātu pasugas latīnisko nosaukumu, bet tā izlīdzas ar visdažādākajiem apzīmējumiem, kas to raksturo līdz intīmām niansēm.
Šīs pasugas pārstāvji ir visizplatītākie, tamdēļ tos var sastapt jebkur. Retāk - uz tiltiem, viaduktiem un pazemes tuneļos.
Skan: Depeche Mode - [101 (Disk 1) #02] Behind The Wheel
(m?)
[User Picture Icon]
From:[info]fxp
Date: 10. Augusts 2006 - 09:05
(Link)
Rokas nost no kājāmgājējiem!
[User Picture Icon]
From:[info]ib
Date: 10. Augusts 2006 - 09:08
(Link)
nu stāsti, dēls, pie kuras sugas piederi!
[User Picture Icon]
From:[info]fxp
Date: 10. Augusts 2006 - 10:23
(Link)
Māt, laikam jau pie trešās :)
[User Picture Icon]
From:[info]scope
Date: 11. Augusts 2006 - 22:28
(Link)
2. tips vairāk :)
btw labi zināms tas tunelis pie ceļu pārvaldes/bijušās "straumes".
ak jā, lai autovadītājs vispār tajā vietā iedomātos tevi palaist, ir jāizrāda vēlme iet pāri ielai. reti gadās, ka palaiž arī tad, ja neesi jau uzkāpis uz brauktuves, diemžēl.
[User Picture Icon]
From:[info]ib
Date: 11. Augusts 2006 - 23:53
(Link)
Faktiski tas tunelis abos galos ir pabaiss, un tieši tas izraisīja šīs pārdomas. Es pilnībā piekrītu, ka šoferi neizceļas ar laipnību un īpaši nesaspringst par gājēju palaišanu, bet pati esmu devusi pa mēmajiem pie viena tāda lielceļu skrējēja pakaļas. Tur ietves praktiski vispār nav, ja izejot no tuneļa kaut uz brīdi neapstājies, kirdik.
[User Picture Icon]
From:[info]scope
Date: 13. Augusts 2006 - 14:02
(Link)
nu tik traki gan nedaru :)
pirms līst uz ielas, novērtēju, vai nav kāds zemu lidojošais vai arī kāds auto, kurš ir tuvāk par normālu apstāšanās ceļu.
From:[info]divi_g
Date: 12. Augusts 2006 - 20:29
(Link)
+2
(m?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba