Marts 19., 2015


[info]saccharomyces20:34
zane oliņa teiktu, ka problēma ir uzdevumā - jāveido tāds, lai norakstīšana nebūtu opcija. :D

protams, nav tik vienkārši, bet principā tiešām arī ļoti svarīgi ir saprast, kāpēc daiga un bērtulis noraksta - vai viņi 1)varbūt patiesībā tiešām nevar tikt galā vai arī 2)nesaprot mērķi, kāpēc viņiem būtu vērts darīt to pašiem. un ir vērts paskatīties, sadarbībā grupās jau daudz nosaka arī visādi "neobjektīvi" elementi, personiskās attiecības ar blakussēdētāju un pārējiem skolēniem, un tas, kā pret freeloading attiecas kolektīvs kopumā.

parasti tas, ko iesaka darīt, organizējot darbu grupās tā, lai izvairītos no izbraukšanas uz citu rēķina, ir - dalīt ļoti konkrētas lomas, kas dalībnieku starpā atšķiras, un būvēt darba apjomu atbilstoši formulai, ka paveicamais apjoms vienā laika vienībā ir jāreizina ar grupas dalībnieku skaitu, kā rezultātā to īsti nav iespējams paveikt, ja kāds nedara savu daļu, un pati grupa izdara atklātu vai slēptu spiedienu uz visiem iesaistītajiem.

bet es tā noprotu,ka Tev pamatā situācija ir drusku citādāka un runa nav īsti par sastrādāšanos grupā veicamam darbam, bet kaut kādām ekstrām, kas nav konkrēts uzdevums?

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba