Marts 11., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:07

(66 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:12. Marts 2015 - 10:34
(Link)
Ir, ir jēga konfrontēt. Vairums gadījumu tomēr būs nevēlēšanās nevis nespēja, ja vien tu pārsvarā neuzturies psih slimnīcās. Cilvēki ar tiešām klīnisku nespēju ne pa kam aptvert un domāt par labo/ļauno ir reta anomālija. Lielākoties tā ir vienkārši vienaldzība un apzināta vai neapzināta neiedziļināšanās. Dažiem lietu apdomāšana morāles aspektā ir refleksa līmenī un notiek automātiski, citiem tas prasa apzinātāku piepūli un darbu, speciāli sevi trennēt situācijās atcerēties pamēģināt paskatīties no labs/ļauns leņka, taču es neticu, ka var būt daudz cilvēku, kas, tā pavisam godīgi un rūpīgi par kaut ko padomājot, joprojām nespētu saredzēt morālo aspektu. Un jā, tiem otrajiem no tava likumu studētāja piemēra ir vērts teikt, ka ar viņiem kaut kas nav kārtībā. Varbūt vienkārši nav pamanījuši, jo neviens nav pateicis. Pretekļus no invalīdiem nevar atšķirt, ja iemācās viņu kopīgos simptomus tolērēt un par to ar katru no viņiem ik reizi nerunāt.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:12. Marts 2015 - 10:43
(Link)
Man šķiet, ka mums ir atšķirīga tolerances definīcija :)

Tb es ar vārdu "tolerēt" domāju nevis "ignorēt un izlikties, ka viņu nav", bet "kaut kādā veidā integrēt savā pasaules modelī kā daļu no realitātes, nevis murga".

Bet tā fiziskā netolerances reakcija man arī ir ar tiešām retiem eksemplāriem, no visas tās milzīgās populācijas - un es esmu frīku magnēts -, kuru es pazīstu, ar kādiem 3 meibī, un, ņemot vērā to, ka vemšanas reflekss parādās diezgan ātri, varētu būt, ka es to nelielo procentdevu arī esmu izķērusi. [salīdzinājumam - zinu 3 šizofrēniķus, kam ir diagnoze, un par kuru diagnozi es zinu, droši vien pazīstu vēl tikpat un nezinu diagnozi]

Vemšanas reflekss iestājas gan pie salikuma "es tevi tagad drusku konfrontēšu ar ētiku" - "wtf is wrong with you, I don't see this color"
From:(Anonymous)
Date:12. Marts 2015 - 11:19
(Link)
Ar toleranci noteikti nebiju domājis "ignorēt un izlikties, ka viņu nav", bet gan "pieņemt un atzīt viņu attieksmi kā esošu, pastāvēt tiesīgu un tādu, kuru nepieklājas atklāti saukt par fundamentālu defektu". Tādā nozīmē tolerēt sociopātus ir garām. Izvairīties un censties sev apkārt tādus vienkārši nelaist, lai nepiesārņotu savu realitāti, ir otra alternatīva konfrontēšanai, un arī tā nav tas pats, kas ignorēšana.

Bet jā, heh, fiziskā reakcija droši vien tad jau ir saskaroties ar īpaši absurdu situāciju. Galva mēdz sākt fiziski reibt arī spilgtos "bļa, does not compute, kā var cilvēks būt TĀDS" gadījumos. Vienas puses fiziskā reakcija gan pati neko nepasaka par otras puses izpausmju izcelsmi un to, vai tad pretī īstenībā stāv preteklis, muļķis vai invalīds.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba