Augusts 6., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:45

(25 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]simbel
Date:7. Augusts 2010 - 12:31
(Link)
Atkal salmu vīrs - pēc prezentētāja teiktā problēma nav fakts, ka kaut kur var pastāvēt citplanētieši (domāju, daudzi zinātnieki tam tic, jo tas ir pilnīgi iespējams no kosmosa plašuma utml. viedokļa), runa ir par to, ka ja kaut kur Visumā ir tik daudz vairāk par cilvēkiem attīstījušās būtnes, ka ir spējušas pieveikt milzīgu attālumu, enerģijas un tehnoloģiju ziņā sarežģītu ceļojumu uz Zemi, tad viņi darīs ko - uzzīmēs labības laukā pāris apļus un notīsies? Manuprāt, ir jābūt padumjam, lai tas šķistu ticams, saprātīgs scenārijs. Analoģijai ar pupiem, ja kas, es nespēju izsekot :)
"And before we say something is out of this world, we should first make sure that it's not in this world" - tas ir jebkura skeptiski noskaņota cilvēka nošķīrums no ciniķa. Pirms tu apgalvo, ka kaut kas neeksistē, ir jāpārliecinās par to, nevar truli visu noliegt (to skeptiķiem bieži pārmet cilvēki, kas nesaprot, ar ko skepticisms atšķiras no trulas noliegšanas). Tā teikt, atturies no sprieduma izdarīšanas, pirms trūkst informācijas.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Augusts 2010 - 12:40
(Link)
ēēē, tad ko, tavuprāt, viņš dotajā situācijā izdarīja?
a) viņš uztaisīja superduper prezentāciju TEDā, lai pateiktu, ka www reklāma rudzos ir fotošops (pamatoti, bet wtf?)
b) viņš uztaisīja superduper prezentāciju TEDā, lai pierādītu, ka visi vai būtiska daļa zīmējumu rudzos ir feiks (kas neizriet no tā, ka viens gadījums ir fotošopēts, t.i., arguments nav korekts)

Lai pierādītu, ka zīmējumi rudzos ir feiks, viņam būtu:
a) jāpierāda, ka katrs konkrēts gadījums ir feiks vai arī būtiska daļa no gadījumiem ir feiks (pieļauju, ka to var izdarīt, bet viņš to NEizdarīja, viņš tikai deva mājienu, ka viens acīmredzams feiks, visticamāk, ir feiks)
b) jāiedod toolbox, kas paldzētu noskaidrot, vai ir feiks vai nav (tas nav pierādījums, bet tā ir tuvošanās pierādījumam)
c) jāpierāda, ka citplanētiešu/feju/whatever domāšana ir pietiekami līdzīga cilvēka domāšanai, lai viņi netaisītu no cilvēka skatupunkta nejēdzīgus apļus rudzos (vot tas būtu interesanti)
From:[info]simbel
Date:7. Augusts 2010 - 12:56
(Link)
d) Viņš uztaisīja superduper prezentāciju TEDā, lai ilustrētu cilvēku vēlmi saskatīt visādas lietas tur, kur izskaidrojumi ir daudz vienkāršāki. Tāpēc jau prezentācija saucas "on strange beliefs".
Tu tikai piesējies tiem rudzu apļiem.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Augusts 2010 - 13:00
(Link)
p.s. c) actually ir pilnīgi otrādi: t.i., būtu jāpierāda, ka citplanētieši/fejas/whatever domā pilnīgi ATŠĶIRĪGI no cilvēkiem, jo cilvēki, kā mēs zinām, taisa gan apļus rudzos :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba