Februāris 9., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:55

(27 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:9. Februāris 2010 - 12:42
(Link)
rakstnieki gan ne vienmēr ir uzticamākie raksturotāji ;)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Februāris 2010 - 12:49
(Link)
Aha. "Dakter, dakter, es mirstu!" - "Izgulies, muļķi!" :)

Betnēnunopietni. Tā tak nevarētu būt, ka vesels bars inteleģentu cilvēku blēj, ka mēs visi mirsim, bet tam nav nekāda racionāla pamatojuma?
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:9. Februāris 2010 - 15:52
(Link)
Ja tā nopietni, tad piekrītu smejmoon: reakcija visdrīzāk saistīta ar Karoga simbolisko statusu kā Latvijas literatūras, well, karogam. Kad tas gāzts, arī karavīri padodas, nosprāgst vai aizbēg.

Un runa šeit, imo, ir tieši par nacionālo literatūru, nevis nacionālajiem rakstniekiem. Tāpat kā nacionālajam futbolam ir nepieciešama valstsvienība, arī nacionālajai literatūrai vajag piramīdas virsotni, kas savāktu visu labāko, un uz ko jaunajiem teorētiski būtu jātiecas. Cita lieta, ka mūsdienās tas tā diezin vai vairs strādā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Februāris 2010 - 20:29
(Link)
IMO brends "visi grib tur publicēties" kā reiz varētu arī mūsdienās strādāt, un tieši drukātam izdevumam. Tikai jāuzdzen prestižu. Slinkas literatūras (khm khm) gadījumā, teiksim, superduper žurnāls, kas iznāk reizi gadā uz zelta papīra, un tajā ir nopublicēts tieši viens labākais stāsts, tieši viens vislabākais dzejolis, tieši viens vislabākais atdzejojums utt.. Un cilvēki maksā, teiksim, 10-20 latus, lai piedalītos konkursā, kura balva ir publikācija šajā žurnālā. :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba