Marts 12., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
03:14 - vecā ciniķe honeybee :/
mnja.
noskatījos filmu Romeo+Juliet. dikti jau smuki uztaisīta un tā :)
atceros, kad es vēl gāju pamatskolā (tip 8.-9. klase) un visa klase kopistiski devās uz Dailes teātri skatīties Romeo un Džuljetu, Indra Briķe tēloja Džuljetu un ar tik ārkārtīgi pārspīlētu traģismu apskatīja indes pudelīti un sauca - "maita, visu izdzēris, man ne lāsītes neatstājis!...", ka visa zāle locījās smieklos...
un tagad arī, traģiskajā beigu ainā, kad Džuljeta nošaujas (t.i., iešauj sev deniņos), es nekādīgi nespēju nedomāt par to, ka pēc šī akta, visticamāk, viņa nevis maigi nokristu uz Romeo pleca, neatstājot nekur ne lāsītes asiņu, bet, gluži otrādi, nošķaidītu mīļotā līķi ar asinīm un smadzenēm.

// gribas padarīt kaut ko jēdzīgu beidzot :) un vispār - saulīte spīd, arī nakts vidū spīd...

(6 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]zhuz
Date:12. Marts 2003 - 07:23
(Link)
bet tur bija asins lāses. imho pat uz romeo vaiga bija viena.
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:12. Marts 2003 - 10:18
(Link)


aha, bija viena, taada iipashi esteetiska :p



p.s. es domaaju, ka filma ir vairaak nekaa "smuki uztaisiita".
From:[info]resnaisrullz
Date:12. Marts 2003 - 13:45
(Link)
Mākslas patiesība kā allaž ir tikai un vienīgi nosacīta. Es nedomāju, ka skatuves uzvedumā vai filmā svarīgs ir reālisms, jo arī Šekspīrs galu galā savu lugu nebūvēja reālisma estētikā, bet veidoja to pēc viduslaika mīlas stāsta motīviem, ko pēc tradīcijas sauc par albu (stāsts par rītausmas šķirtiem mīlniekiem). Man šķiet dumi ir no šāda darba uzveduma prasīt reālismu. Ja protams vēlas paust ironisku attieksmi pret šo darbu kā tādu, tad saturīgāk to būtu izdarīt ar citiem līdzekļiem. Kaut vai apgalvojot, ka kultūra jau tā ir ar to piepludināta un pārgurusi ar salkaniem mīlas sižetiem, ka savādāk nemaz pret to nevar izturēties.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:12. Marts 2003 - 15:51
(Link)
sorry, bet es ne vārda nepīkstēju par to, ka man no filmas - un Šekspīra vēl jo mazāk - būtu vajadzīgs reālisms. un lekcijas literatūŗvēsturē es arī savulaik apmeklēju, paldies. Es NEDOMĀJU, ka kultūrā būtu pārāk daudz mīlas stāstu un netaisos spriest, kurš no tiem ir salkans un kurš nē (Šekspīra R&J es par tādu nesauktu, piemēram). Es NEPAUŽU savu "ironisko attieksmi" pret šo filmu vai Šekspīra lugu, jo šādas ironiskas attieksmes man nav. man gluži vienkārši bija žēl, ka abos aprakstītajos gadījumos man gāja secen katarse; un, ja pirmajā gadījumā es vainoju neveiksmīgu tēlojumu, tad otrajā drīzāk pati sevi.

..un, ja tu brīnies, kāda mārrutka pēc es tik gari atbildu uz tavu komentāru, tad - man vienkārši riebj, ja kāds man mēģina pierakstīt kaut kādu "attieksmes paušanu" vai iesakot man, ko labāk apgalvot.
From:[info]teeja
Date:12. Marts 2003 - 15:58

ciniķe HB

(Link)
tralalā tralalā, tu neesi viena
:)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:12. Marts 2003 - 16:24

Re: ciniķe HB

(Link)
:D
honeybee - vecā ciniķe honeybee :/

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba