Aprīlis 15., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:38

(36 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Aprīlis 2009 - 13:41
(Link)
Dajoš 4-5
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:15. Aprīlis 2009 - 14:04
(Link)
a pamēģini sazināties ar Žoludi, Ignatu un kas tur vēl ir šajā pieredzes līmenī. Ar pareizu pieeju (runājot tikai par literatūru), pat Saksu var atbrīvot no pozas/personības un izdabūt ļoti vērtīgas lietas. Da i mani un vismaz vienu rakstošo paziņu tāds pasākums ļoti interesētu - cita lieta, ka vēl esam "atsevišķas publikācijas random avīzēs/portālos" līmenī un nezinu, cik vērtīga būtu mūsu kritika.

Heck, kad pirms pāris gadiem intervēju Einfeldu, viņš teica, ka labprāt dalītos pieredzē ar jaunākiem rakstniekiem, tak neviens neprasa.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Aprīlis 2009 - 15:44
(Link)
Žolude, pa manam, ir Amurikā... bet ja to visu dara online, tad kāpēc ne
Ar Ignatu es personiski sakaušos :D Bet nu labi, varbūt viņš šito manu blogu nelasa un attiecīgi nesitīs pa purnu uzreiz. (Zen again, vakar Ogriņš man pa muti nesadeva, lai arī, pa lielām šaibām, es viņa vietā būtu sadevusi.)

Eh
vispār, pa lielam, man ir šaubas par to, vai mani pašu var atbrīvot no pozas/personības.

*un tūkstoš citu attaisnojumu*

Bet vispār es par to padomāšu. Vēlreiz. Un ar drusku lielāku apņēmību.

Pastāsti, kā tu iztēlojies šitādu pasākumu? Iekļaujot arī visādus "random publikāciju" autorus, galvenais jau ir vēlme attīstīties un nopietni strādāt.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:15. Aprīlis 2009 - 22:18
(Link)
Nedaudz pasmadzeņoju un labākā doma bija kopējs e-pasts, paroli uz kuru dotu ieinteresētiem cilvēkiem (var arī newsgroup veidot, bet tur droši vien lielāks čakars). Tad nu viņi varētu tur sūtīt savus darbus (kaut vai no tā paša meila, ja gribas anonimitāti - cik nu Latvijā tā dos), bet pārējie palaikam nočekotu un sūtītu turp (anonīmus) komentārus.

Protams, tas ir optimistisks variants. Vajadzīgas kaut kādas kritikas vadlīnijas, vajadzīga kaut kāda stimulācijas sistēma, kas anonimitātes apstākļos īsti nedarbojas, jo nav reputācijas, ko sabojāt. Var pieņemt, ka rakstīšanā patiesi ieinteresēti cilvēki patiešām arī darbosies, taču realitātē entuziasms droši vien ātri noplaks. Ja nu vienīgi patiešām varētu darboties ar daļēju anonimitāti, lai būtu kāda reputācijas sistēmu.

Varbūt tad patiešām newsgroup, kur cilvēkus varētu uzaicināt un vajadzības gadījumā izslēgt, ja viņi kritizēšanai sūta uz pohām rakstītu figņu vai kritizē uz pohām (vai nekritizē vispār). Taču tad nav anonimitātes, un tas mudinās uz pašcenzūru.

Ja tā, ārzemju forumos labākie rezultāti, cik esmu manījis, ir "critique before you post" sistēmai. To varētu modificēt tādējādi, ka jaunu kritizējamo materiālu atļaut postēt tikai tad, ja par iepriekšējo pietiekami plaši izteikušies, piem., trīs cilvēki. Jauno postētāju izvēlas pēc loterijas principa no iepriekšējā darba kritizētājiem. Kaut kā tā.

Varbūt ir kāds vidusceļš. Varbūt vispār labāk to darīt RL - bet manā pieredzē rakstīta kritika ir noderīgāka.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Aprīlis 2009 - 22:20
(Link)
Hehe. 75% mūsu priekšstats par to, kā to darīt, sakrīt :)

Un man pat blakus ir programmētājs, tā ka kaut kādu vienkāršu endžinu var sataisīt.

//es tagad esmu bizī ar visādām lietām UN morālām pohām UN miega trūkumu, bet šito te es neaizmirsīšu
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba