Marts 18., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:53 - ja nu kāds to nezināja
Es neesmu dzejniece. Es neesmu rakstniece.
Es esmu cilvēks, kas reizēm izjūt nepieciešamību rakstīt vai azartu to darīt. Lielākoties šo nepieciešamību un azartu es varu ielikt tiešajā darbā, bet atlikumu izmantoju, pierakstot šo to, kas, iespējams, nekad netiks publicēts. Un droši vien labi, ka tā, jo es nedomāju, ka tas, ko es varētu pateikt, ir kas īpaši svarīgs vai īpaši labi pateikts.
Es esmu dažu apvienību biedre, man it kā pienākas rakstnieka biedra karte (ko es vēl joprojām neesmu saņēmusies uztaisīt), bet arī šeit es esmu sev pašai īsti neizprotamu iemeslu pēc. Pieklājības, vai.
Man ir diezgan liela pieredze jauno autoru "apstrādāšanā", for better or worse es esmu to darījusi jau labu laiku un droši vien turpināšu darīt, jo man tas patīk, bet šī nodarbošanās nestāv tiešā korelācijā ar rakstniecību.

Un, ja kāds šai brīdī vēlas ierakstīt kaut ko iz sērijas "taisnojies, ja?" vai "kāpēc tu par to tik daudz runā?", tad jā, iespējams, taisnojos, bet drīzāk gan norobežojos. Jo man ir kauns un man ir pretīgi, pat iedomājoties, ka arī es varētu būt viena no tiem "dzejniekiem", viena no tiem "reizēm tikai cilvēkiem". Ka es varētu būt piederīga zīmolam, kura esence man liekas derdzīga un nepieņemama (atvainojos par profesionālo žargonu).

(13 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]makmerfijs
Date:18. Marts 2006 - 21:55

too late

(Link)
Birku tev jau ir piekaarushi.
From:[info]diana
Date:18. Marts 2006 - 21:56
(Link)
[Error: Irreparable invalid markup ('<nosmīnu>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

lai gan šo to esmu no Taviem darbiem lasījusi, manā uztverē Tu esi pirmkārt, sieviete, kas prot pavest vīriešus, otrkārt, mamma, treškārt, gudra meitene. Katrs citos saskata sevi, hmmm <nosmīnu krūšturī>.
Vai tas Tevi interesē? Diez vai. Man liekas, citi Tevi interesē maz. (Atkal saskatu sevi - varbūt maldīgi)
Gribējās tikai pateikt, ka Tu man patīc.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Marts 2006 - 22:12
(Link)
Paldies ;) Domāju, ka pietiekami taisnīgi arī tajos punktos, kas mani nesajūsmina. Nujā, bet tā jau ir, citi mani neinteresē. Ir daži cilvēki, kurus es gribu izprast līdz mielēm, un ir daži, kuru būtībai es vēlos tuvoties, bet ne vairāk.

Jā, un par to sievieti, kas prot pavest vīriešus, sasmējos :) Bet laikam arī taisnība; tikai nesanāk pārbaudīt, vai tas skills ir zudis vai nav. Savācu džekpotu un notinos no scēnas, tā teikt ;)

Ai, vispār nomierināji.
From:[info]carnival
Date:18. Marts 2006 - 22:26

ghi

(Link)
bet literāte taču vismaz esi, ko? :/
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Marts 2006 - 22:39

Re: ghi

(Link)
:D
nervozā literātu sterva
From:[info]makmerfijs
Date:18. Marts 2006 - 22:49

Re: ghi

(Link)
pseidosterva
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:18. Marts 2006 - 22:44
(Link)
vai tu negribi vai gribi...
[User Picture]
From:[info]deep
Date:19. Marts 2006 - 00:53
(Link)
tu esi caurkritusi raxtniece. un tev tas saap. a zrja.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Marts 2006 - 01:16
(Link)
Ai, nē, tas periods, kad mani šī ideja satrauca, jau ir cauri. Jau ļoti, ļoti sen. Šobrīd tas ir vienkārši jauks apzīmējums stāvoklim, kurā pasaule nav pakārtota vēlmei saņemt visus (diezgan apšaubāmos) bonusus, kurus sniedz būšana par "necaurkritušu" rakstnieci. Bet jautājums - kas ir rakstnieks un nafig viņš ir - man ir interesants vēl joprojām, un besis par to, ka cilvēki šo rakstnieka tēlu veido (manuprāt) patoloģisku, kaitīgu un liekulīgu, arī ir.
[User Picture]
From:[info]deep
Date:19. Marts 2006 - 01:38
(Link)
nu, laikam maaki zaudeet.. es gan ciiniitos, ja man taa raxtiishanas baxtiishanas ideja buutu svariiga arii aarpus darba-politikas.
From:[info]makmerfijs
Date:19. Marts 2006 - 01:46
(Link)
Reizeem atteikshanaas skriet ar pieri sienaa prasa vairaak viiirishkjiibas.
From:[info]buks
Date:19. Marts 2006 - 08:38
(Link)
Zaudējums vai uzvara - ļoti nosacīti. Ij viss atkarīgs no motivācijas: vai raksti tāpēc, ka pats process parauj, sev, ķer no tā kaifu (šādā gadījumā "caurkrist" nav iespējams), vai arī ja pamatmotivācija ir sabiedrības atzinība, kur rakstīšana ir tikai līdzeklis (tad, protams, jebkurš, kurš atsacījies no cīņas par iekļūšanu atpazīstamo seju galerijā, ir "caurkritis"). Kā nu uz to visu raugās.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Marts 2006 - 12:13
(Link)
Vot vot, kaut kā tā.
Šobrīd man rakstīšana kā process sagādā vairāk baudas un nerakstīšana - mazāk stresa kā tad, kad es uzskatīju sevi par "rakstnieci". Par kļūdu un labo tekstu mierīgu pieņemšanu nemaz nerunājot.
honeybee - ja nu kāds to nezināja

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba