Marts 2., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:31

(11 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]blackheroin
Date:2. Marts 2005 - 19:04
(Link)
Pēdējais (par kaunu un novēršanos) tavā versijā īsti neiederas. Nez vai tas īsti ir savienojams ar spēju katrā brīdī "saskatīt pasauli kā vienotu tīklu vai kā vienu esamību"? (Es, protams, negribu apgalvot, ka "cilvēkmīlestība" būtu atbilstošāka.)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:2. Marts 2005 - 19:21
(Link)
droši vien. es vienkārši atcerējos "Apziņas parazītus", tur šī gandrīz vai derdzīguma pilnā attieksme pret mazāk attīstītajiem cilvēkiem bija ļoti izteikta un tik ietekmīgi pasniegta, ka neapzināti sasaistās ar pārcilvēka tēlu.
lai arī. loģiski taču: cilvēks tomēr ir derdzīgāks par lopiņu, t.i., neattīstīts cilvēks, un, ja pārcilvēkam visi cilvēki liktos neattīstītāki, tad viņi liktos arī derdzīgi. ja vien viņš neuztvertu tos tāpat, kā mēs uztveram bērnus - ar sajūsmu par nejaušām atklāsmītēm, piedošanu par neapzinātiem grēkiem. tad gan.
nujā, un, ja cilvēkam piemistu pazemība, tad viņš droši vien neuzskatītu sevi par pārāku par citiem, t.i., apzinātos, ka tas, ciktāl viņš ir attīstījies tālāk, tāds niecīgs solītis vien ir. nezinu. neesmu pārcilvēks ;)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba