Februāris 19., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:31 - bērna reliģiskā audzināšana

(22 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:8. Maijs 2012 - 14:30
(Link)
Gribētos zināt, kas un kā ir mainījies nu jau pa 7 gadiem. Puikam šobrīd varētu būt 9? 10 jau?
Kā reizi šobrīd top zinātnisks darbs par ģimenes lomu reliģisko priekštatu veidošanā, tiesa apskatāmais vecums ir tuvu tam, kādā šobrīd ir minētais bērns. Bet buroties cauri, ir viens nozīmīgs secinājums: nedrīkst un nevajag bērnu audzināt ar domu: "bērns izaugs un pats izlems, ko pieņemt", jo tas psiholoģiski bērnā vairo nedrošību, neticību. Un ja vēl pienākot šai bērna izvēlei, tā ir pilnīgi neapmierinoša vecākiem, kas cenšas tomēr kaut kur iestumt bērnu, sev derīgā ticībā vai kaut kādos reliģiskos rāmjos, ar bērnu lielā mērā ir pilnīgā purvā(atvainojos par izteicienu). Šis ir variants, kad visbiežāk izaug ateists un savu dzīvi nodzīvo ar apziņu, ka viss ir izdomāts un nekam nevar ticēt.
Turklāt reliģiska audzināšana nebūt nenozīmē baznīcu, tikai vienu Dievu utt
Proti, daudz svarīgāk ir bērnam mācīt un RĀDĪT AR SAVU PIEMĒRU, jebkuras reliģijas morālās un garīgās vērtības. Jo īpašu mūsdienu samaitātajā un morālo vērtību degradētajā pasaulē.

Mitoloģijā viss griežas ap kādiem dabas spēkiem, kas mums atnesīs lietu, kas aizstāvēs bērnus, ģimenes laimi u.t.t. Bet atkal un atkal līdzīgi kā, piem., kristietībā, nekas nenotiek no tā, ka Tu tici, ka tā būs. Viss ir jādara pašam, nevis akli jātic un jāpaļaujas, ka viss tiks nolikts gatavs priekšā. "Mammīte nekad neuzzinās, ka es saplēsu viņas porcelāna krūku, anniņa neuzzinās, ka tas biju es, kas paņēma zīmuli, jo es taču palūdzu Dieviņu, lai tā nenotiek un apsolīju tā vairs nedarīt" ir daudz labāk, ja tiešām tā vairs nedara, jo tas nozīmē, ka bērnā ir apziņa, ka nedrīkst, nav labi.. šī apziņa ir attieksmes veidošanās fāze, kuras noslēgumā kāda no vērtībām var tikt internalizēta.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Maijs 2012 - 14:39
(Link)
Beigās nonācām līdz "daži cilvēki tic xxx, citi cilvēki tic yyy, var būt gan tā, gan tā".

Kristietība tika izsvītrota no labo mācību listes pēc piedzīvojuma ar bibliotekāri, kas bērnam (4 g.v. tolaik) uzbāzās ar tekstiem "Pasaki māmiņai, lai viņa pirms gulētiešanas pastāsta par Jēzu, jo Jēzus ir nomiris tevis dēļ, jā, Jēzus nomira par taviem grēkiem, bet, ja tu viņam ticēsi, tad viņš ienāks tavā sirsniņā!" Nedrošība un paniskas bailes no bibliotēkas uz ilgu laiku garantētas.

Beeeet tev jau acīmredzot viss ir skaidrs par to, kā pareizi bērnus jāaudzina šajā amorālajā un degradētajā pasaulē :)
honeybee - bērna reliģiskā audzināšana

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba