Janvāris 9., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:08
vēroju, kā šampanieša burbulīši paceļas, sagrupējas, veido fraktāļu rakstus un izirst
kāpēc es nekad agrāk neesmu to tā redzējusi?

(12 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]wu
Date:9. Janvāris 2005 - 00:51
(Link)
dharmas acs bija ciet varbūt? ;)))) nu vispār jau nezinu kā to nosaukt, nav pat svarīgi.:)
btw, viss, veido fraktāļu rakstus. fraktālis manuprāt ir viens no precīzākajiem pasaules matemātiskajiem modeļiem (lai gan tas ir ne vairāk kā modelis) Un ir super, kad to sāk redzēt. Tas ir kā telpa plaknes vietā :) Diemžēl par to nav iespējams runāt.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2005 - 00:54
(Link)
jājājā,
bet tu vari paskaidrot, kāpēc tādas lietas cilvēks redz tikai tad, kad ir vieglā šmigā vai laimīgs vai iemīlējies? varbūt tie ir Īstie un Patiesie apziņas stāvokļi, kamēr viss pārējais ir tikai māns, ilūzija, piezemētas smadzeņu darbības sindroms?
[User Picture]
From:[info]wu
Date:9. Janvāris 2005 - 01:06
(Link)
... vai psihodēlisko vielu ietekmē :) (lai gan tas ir tas pats pēc būtības)
jebkurā gadījumā mēs spējam pasaules fragmentus redzēt tikai caur saviem prāta modeļiem, bet modeļi var būt vienkāršāki (kā 2d, 3d ģeometriskas figūras u.c.) vai sarežģītāki (teiksim, fraktālis), piedod par vienkāršošanu. modeļi dažkārt dzīves situāciju dēļ mainās (jo pasaule jau daudzveidīga, galīgā skaitā teksta modeļu to neiebāzīsi) :)
Stāvokļi par kuriem Tu runā, manuprāt ir tie, kad vecais modelis ir sagāzies, bet jaunais vēl īsti nav sacietējis un mēs brīdi pa šo šķirbu redzam pasauli daudzmaz tādu kāda tā ir, caur tekošu, caurspīdīgu modeli, pirms tas sastindzis :) nu kaut kā tā :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2005 - 01:09
(Link)
o, meskalīns, o, Oldess Hakslijs "Doors of Perception" :) // tu esi lasījis vai vismaz zini, par ko tas ir?
man kaut kā vislaik ir licies, ka bez meskalīna to nesasniegt, bet var jau būt, ka var arī tāpat.
[User Picture]
From:[info]wu
Date:9. Janvāris 2005 - 01:18
(Link)
ir Hakslijs lasīts :) Bet ķīmiju neiesaka, ne tāpēc, ka tā īpaši kaitīga fiziski, bet drīzāk bīstama cilvēka nesagatavotības dēļ. Nav prognozējamas sekas.
Un ir metodes kā to pašu sasniegt arī bez protēzēm.:) Lēnāk, vairāk jāstrādā protams, bet arī permanentāks rezultāts, lai arī ne visiem. :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2005 - 01:22
(Link)
jā, apmēram tas pats, ko es pati vislaik stāstu. bet reizēm vajag vieglu šmigu / laimi / iemīlēšanos, lai aptvertu, kas ir tavs galamērķis :)
[User Picture]
From:[info]terrible_lie
Date:9. Janvāris 2005 - 12:05
(Link)
atļaušos iebilst, ka meskalīns galīgi nav ķīmija, vismaz viennozīmīgi ne tuvu tik liela, kā daudzas citas apziņu paplašinošās vielas

vienīgā problēma varētu būt ar meskalīna pieejamību latvijā ;)

arī fakts par seku neprognozējamību būtu attiecināms un jebkuru šīs kategorijas vielu

tja, gribēju meskalīna vietā ieteikt sekot kastaņedas norādījumiem, taču viņam jau arī dons huans deva visādus "augu uzlējumus" un "pīpes" ;)

then again, ja rez kas tāds vispār pastāv, to var sasniegt arī bez palīgvielām, taču tam var aiziet visa dzīve (vai arī - kad tu to beidzot sasniedz, nobeidzies aiz pārlaimības par šo faktu :P)
[User Picture]
From:[info]wu
Date:9. Janvāris 2005 - 15:50
(Link)
kāda starpība, tā vai tā protēze. "ķīmija" varbūt nav labākais apzīmējums tam, ko biju domājis. bet domātas bija - psihoaktīvas vielas, kuras uzņemtas no ārpuses (vienalga, augos sastopamas vai laboratorijā sintezētas) nevis izstrādātas pašā organismā.
[User Picture]
From:[info]terrible_lie
Date:9. Janvāris 2005 - 15:53
(Link)
ok ok ;)
[User Picture]
From:[info]wu
Date:9. Janvāris 2005 - 16:00
(Link)
Bet Kastaņedam, cik saprotu, psihoaktīvās vielas priekšplānā ir tikai pirmajās 2 grāmatās, tjipa, dons Huans tās izmanto, lai pievērstu rietumnieka Kastaņedas uzmanību šīm lietām, citādi tas pārāk izklaidīgs :)
Nesen sāku lasīt trešo "Ceļojums un Ikstlanu", tur jau ir savādāk.
[User Picture]
From:[info]terrible_lie
Date:9. Janvāris 2005 - 16:03
(Link)
journey to ixtlan bija pirmā grāmata, ko es no kastaņedas izlasīju, bet vispār jau dons huans kastaņedam visu laiku piedāvāja dažādas zālītes un augus un dažādas citādas psihotropās vielas

tagad precīzi nepateikšu, kurā (bet, ja nemaldos, tā bija 8-tā vai 9-tā grāmata), bet pēdējā, kuru lasīju, dons huans deva kastaņedam pīpēt kaut ko, kas tika izgatavots no velna zāles (viņa paša izmeklētas, audzētas, lolotas un sagatavotas), lai jams spētu impersonēties krauklī (vai vārnā? ehh, mana vājā atmiņa :/) un par tādu arī pārvērsties
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:10. Janvāris 2005 - 12:09
(Link)
Agrāk nejuties labi un nesapņoji?
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba