Decembris 28., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:13
Jā, bet man patiešām nav viedokļa.
T.i., man ir mans privātais viedoklis, man ir mans priekšstati par to, kā būtu jādzīvo, man ir manas domas un es spēju aptuveni formulēt tos likumus, kas strādā manā dzīvē, man ir mans ētikas kodekss un izturēšanās modeļi, bet tas viss attiecas tikai uz mani, man nebūt neliekas, ka tas, ko es domāju par dzīvi, būtu saistošs arī citiem.
Un droši vien tā ir tāpēc, ka šādā veidā ir vieglāk dzīvot. Vai arī grūtāk, bet tādā veidā grūtāk, kā man ir labi.

Un, godīgi sakot, es neredzu iemeslu, kāpēc šī attieksme būtu jāmaina.

(10 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mariks
Date:28. Decembris 2004 - 16:36
(Link)
Tu droši vien vienkārši negribi būt vienaldzīga citiem. Un tas arī saprotams. Ja tavas vērtības kļust citas citiem, mazinās vientulība, lai cik tas banāli neizklausītos. Bet tas noteikti nav nekas slikts. Ikvienam no mums vismaz zemapziņas līmenī negribas būt vienaldzīgam citiem, lai cik " bagāta" un varena būtu mūsu iekšējā pasaule, un cik mēs krutus uzskatītu sevi esam.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:29. Decembris 2004 - 11:31
(Link)
Nezinu, vai tas ir tā. Galu galā, ja tā padomā, tad ir tieši otrādi - cilvēki ar stingriem un negrozāmiem uzskatiem pievērš sev daudz vairāk uzmanības, es ieņemu tādu malā stāvētāja pozīciju. Tad jau tieši otrādi - varbūt es vēlos būt neredzama, nejūtama un neko neietekmējoša. Tā, lai cilvēki mani nemanītu, un es varētu palikt savā dažu draugu lokā (kas, domājams, redz dziļāk par virspusējo viedokļu nenoturību vai kas nu tas man ir).
[User Picture]
From:[info]mariks
Date:29. Decembris 2004 - 14:25
(Link)
Tad jau mēs nonākam pie sākotnējā - tu gribi būt saprasta, mīlēta un ne-vienaldzīga kādam daudz vairāk nekā pazīstama vai slavena. Cik cilvēcīga vēlme.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:29. Decembris 2004 - 14:41
(Link)
Tā ir, bet tam nav sakara ar manu "ne-viedokli", jo: arī bez konkrēta viedokļa es esmu pietiekami atpazīstama (vismaz man pietiek), un man tuvākie cilvēki ir vienīgie, kas saskaras ar manu nosodījumu; t.i., man pofig, ka cilvēki vispār ir kretīni un idioti, bet, ja kāds mans draugs izturas (manuprāt) kretīniski un idiotiski, viņš sajūt manu pretestību.
[User Picture]
From:[info]mariks
Date:29. Decembris 2004 - 14:55
(Link)
Nu re! nu re! Tev tomēr ir viedoklis. Lai arī tu to neafišē un citiem cilvēkiem jābūt pietiekami gudriem, lai spētu paši to atkost :D.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:29. Decembris 2004 - 14:58
(Link)
doooch. es taču teicu, ka man ir mans privātais viedoklis, izlasi manu ierakstu vēlreiz.
[User Picture]
From:[info]mariks
Date:29. Decembris 2004 - 15:10
(Link)
Tātad tu dali publisko un privāto viedokli?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:29. Decembris 2004 - 15:18
(Link)
Jā, dalu gan. Pareizāk, publiski viedokļus es izsaku reti, drīzāk gan kaut ko improvizēju par tēmu, izstāstu savas domas (kas mainās/attīstās ļoti ātri, kā jau domām pienākas), un uzdodu jautājumus. Publiski es varu nopietni apspriest rasisma labās/sliktās puses (lai arī pati neesmu rasiste), varu runāt par kristietību (lai arī pati diez vai jelkad kļūšu par kristieti).
Jo "pārliecība" ir kaut kas ļoti grūti maināms, ļoti neelastīgs, tāpēc operēt ar to publiski vienkārši nav interesanti (katrs paliks pie savām domām, un ar to tas pasākums arī beigsies - precīzāk, beigsies ar strīdu, kam nav nekāda rezultāta).
Un mani privātie viedokļi ir apmēram tikpat intīms jautājums kā manas apakšveļas krāsa :) Draugi to var uzzināt, bet kāda gar to daļa nejaušam garāmgājējam?
[User Picture]
From:[info]mariks
Date:29. Decembris 2004 - 15:49
(Link)
Nu tātad runa ir par nevelēšanos izpaust savu viedokli publiski, jo tas nafig nevienam nav vajadzīgs. Visiem, izņemot tavus tuvos cilvēkus, ir pilnīgi vienalga kā tu jūties vai ko domā, tapēc privāto viedokli izpaust ir muļķīgi. Vai beidzot blondais mariks iebrauca? :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:29. Decembris 2004 - 15:52
(Link)
jā, iebrauci, iebrauci. būtu man bišķi sliktāks garīgais, es būtu rakstījusi tieši tā, šobrīd man ir labs garīgais un es to formulēju mīlīgāk :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba