Decembris 18., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:20

(11 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]snu
Date:18. Decembris 2004 - 12:20
(Link)
Dažreiz mēs patiesību neredzam, jo vairāk ja tā zīmējas uz pašiem, savu lēnprātību ar laiku pārvēršam augstprātībā, savu labestību godkārē. Kleits viņam atgādināja, to ko vairs neredzēja pats, atgādināja to kam Aleksandrs neticēja, vai negribēja ticēts, lai tā bija patiesība. Radīt patiesību nav iespējams, to var vai nu atzīt, vai nē.Apslāpēt nogalinot.

Īstenībā pati filma ir pretīgi garlaicīga...
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Decembris 2004 - 14:20
(Link)
Nē. Patiesība bija tikai potenciāla. Tas ir tāpat kā tad, ja sieva ir nenormāli un nepamatoti greizsirdīga uz vīru: pastāv ļoti liela iespējamība, ka vīrs sāks laist pa kreisi ar argumentu "tāpat viņa uzskata, ka es viņu krāpju, tad vismaz lai man kāds prieciņš no tā tiek". Vai arī vienkārši riebj būt nepamatoti apvainotam.
Un pēc tam sieva, protams, triumfējoši paziņo "Es zināju, ka viņš mani krāps!!!" Lai arī, ja viņa būtu uzvedusies normāli, varbūt šis vīra potenciāls nebūtu izpaudies.

Un manā skatījumā filma bija izcili interesanta. Bet par to labāk nediskutēsim, es šodien esmu nervoza un varu sākt izteikt personiskas dabas piezīmes :)
[User Picture]
From:[info]snu
Date:18. Decembris 2004 - 14:50
(Link)
Tad jau sanāk ka Aleksandrs pirms paziņojuma, bij tā laika maķedoniešu uzskatiem atbilstoš, cienīts, tikai lūk vienu no viņa draugiem pārņēma skaudība un viņš izteica vārdus kuri kļuva par patiesību!

Potenciālā patiesība, tas ir kas līdzīgs realitivitātes teorijai?:))))

Par salīdzinājumu ar greizsirdīgo sievu, tik pat labi, es varētu paņemt ieroci un iet šaut visus pēc kārtas, tāpat mēs visi mirsim reiz!
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Decembris 2004 - 14:58
(Link)
katram cilvēkam ir sava dark side, īpašības, kuras viņš/-a cenšas neizpaust, apvaldīt, tikt ar tām galā. šīs īpašības izpaužas mazāk nekā tās īpašības, kuras cilvēks izkopj, bet tik un tā ir jūtamas, un cilvēki var tās pamanīt un norādīt uz tām. \
un, tā kā cilvēks ir ļoti jūtīgs attiecībā pret šo tumšo pusi, tad viņš arī ļoti jūtīgi uztver visus izteikumus attiecībā pret to; tāpēc var daudz vieglāk radīt ilūziju, ka šī tumšā puse ir viņa patiesais "es", bet tā puse, kas tiek kultivēta - tikai maska.
un, ja to parāda kāds, kam šis cilvēks uzticas vai kura viedoklis šim cilvēkam ir svarīgs, tad ietekme ir pietiekami liela, lai cilvēks - kaut uz brīdi - atmestu savu "masku" un pārvērstos par savu tumšo alter ego. t.i., savu potenciālo "es", kuru parasti slāpē.

bet tavu argumentu par "apšaut visus pēc kārtas" nesapratu, piedod :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba