Augusts 26., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:40 - Pasaciņa par balto peli
Stāstīta, protams, Džonatanam, bet, domājams, netiešā [info]dark_entrant ietekmē - klusā cerībā, ka šis apsmiesies vai vismaz ņems vērā pasaciņas morāli.


Reiz dzīvoja baltā pele. Tā bija liela un resna balta pele, un citas peles, kas nebija baltas, ar balto peli nedraudzējās, jo viņas domāja, ka baltā pele nemaz nav pele. Viņas domāja, ka baltā pele ir vienkārši caurums.
Tad baltā pele piecēlās un gāja projām no citām pelēm. Gāja tālu, tālu, tālu, līdz ieraudzīja caurumu. Un, tā kā peles ir alu dzīvnieki, viņa izdomāja ielīst caurumā iekšā. Bet, tikko baltā pele sāka līst caurumā, tā caurums teica: "Pī, pī, pī! Kur tu lien?!" Un baltā pele saprata, ka caurums nav nekāds caurums, bet vēl viena balta pele.
Tad abas baltās peles dikti sapriecājās un izdomāja apprecēties. Kāzās viņas dzēra vīnu, un bija ielūgti daudzi mazi ķipari, kas dzēra sulu. (Pēdējā piebilde, protams, ir paredzēta, lai Džonatans neaizmirstu, ka mazie ķipari dzer sulu, nevis vīnu. - Red.piez.) Un abām resnajām baltajām pelēm piedzima daudzas mazas baltas pelītes, kas aizskrēja visur plašajā pasaulē. Un mazajām baltajām pelītēm arī dzima bērniņi, kas bija vēl mazāki, un tiem arī dzima bērniņi, kas bija pavisam maziņi, un tā tālāk, līdz pašas mazākās baltās pelītes nemaz nevarēja saskatīt. Un visi domāja, ka tie ir mazi caurumiņi, bet īstenībā tās bija baltās pelītes.
Un lielās resnās baltās peles ēda maizi, mazākās baltās peles ēda graudus, un pavisam maziņās baltās pelītes nesa putraimiņus. Bet pašas pašas mazākās baltās pelītes vāca maziņos miega puteklīšus, un lielākās peles lika tos maisos, un pašas lielākās peles veda miega maisus pie bērniem un bēra Džonatanam actiņās, lai viņam nāktu miedziņš... (Un Džonatans prasīja miega pelei: "Vai tad tu pati negribi mazliet miedziņa? Vai tad tu nemaz negribi gulēt?" Bet miega pele atbildēja: "Nē, man nevajag miedziņu, jo es jau esmu aizmigusi un redzu tevi sapnītī." Un tad Džonatans nomierinājās un aizvēra actiņas, un aizbrauca uz Čučumuižu.)

Bet morāle ir tāda: ja tu gribi ielīst kādā caurumā, un tas caurums saka "Pī, pī, pī!", tad tas īstenībā nav nekāds caurums, tā ir liela, balta pele. Un tev tā pele ir jāpabaro ar maizīti vai graudiņiem.

(5 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:26. Augusts 2004 - 17:02
(Link)
Nu i ... bērnam murgi nerādās pēc kaut kā tāda???
[User Picture]
From:[info]jozefs_k
Date:28. Augusts 2004 - 06:23
(Link)
mmm... sveika!
Tikai man vien zinaamu iemeslu deelj, atcereejos par Tevi. Ja neesi mani gluzhi un galiigi norakstiijusi, varbuut Tevii rastos veelme kaadu reizi atkal satikties un parunaaties. Ja vien Tu neesi aarkaartiigi aiznjemta (kas starp citu laikam vareetu buut visai reaali) un ja vien miilestiiba tavaa dziivee nav uzlikusi aizliegumu taadiem kaa man.

Jebkuraa gadiijumaa,
Maaris
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:30. Augusts 2004 - 11:54
(Link)
mh, miilestiiba manaa dziivee driizaak dod nepiecieshamo amortizaaciju, lai vareetu mieriigi satikt taadus kaa tu :)
dod zinju uz meilu (hb@inbox.lv), un, ja runa ir par shonedeelju, tad reekjinies, ka tu man uzsauc ;)
[User Picture]
From:[info]jozefs_k
Date:30. Augusts 2004 - 12:09
(Link)
es tik un taa nevareetu iedomaaties nevienu nedeelju, pat nevienu dienu kalendaaraa, kuraa man uzsauktu tu, un vispaar - paldies tev!

P.S. Runa noteikti ir par shiis nedeeljas beigaam/naakamaas nedeeljas beigaam.
Preciizaaku zinju doshu uz mailu.
From:[info]jerrym
Date:28. Augusts 2004 - 16:41
(Link)
Offtopic:
Redzēju vienu blondu beibi melnā sporta BMW ar numuru "HB".
honeybee - Pasaciņa par balto peli

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba