Augusts 10., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:34 - buh
iemesli, kāpēc nevajag censties k-ko publicēt:
1. slinkums un ķēpa k-ko k-kur iesniegt,
2. būs bēdīgi, ja pateiks, ka nepublicēs,
3. ja kāds izlasa tekstu, piemēram, netā, un pasaka, ka viņam šis vai tas nepatīk, man ir vismaz viens pamats pofigismam - es rakstu savam priekam, un ej ka tu ratā. ja savukārt cilvēks būtu iztērējis latu ar kapeikām, piemēram, "Karogam", izlasījis manu gabalu un pateicis, ka nepatīk, man vairs nevarētu būt tik ļoti pofig. tā kā tirgustante ar puspuvušiem āboliem, zin. notirgoji, naudu saņēmi, tev samaksāja, tagad atbildi,
4. es ticu, ka teksti jau tāpat ietekmē pasauli, pat ja tie ir gulējuši rakstāmgalda atvilknē un tad sadedzināti ar visu rakstāmgaldu,
5. es pieņemu, ka, ja patiešām vajadzēs, mani mantinieki / vai kas tur vēl pēc manas nāves / izraks vērtīgos tekstus un publiskos. ja ne, tad skatīt 4. punktu.

iemesli, kāpēc vajadzētu kaut ko publicēt?
1. ja cilvēki pērk grāmatas, "Karogu" un ko tur vēl ne, tad acīmredzot viņiem kaut kas tur ir vajadzīgs?
2. darba ietekme tomēr ir spēcīgāka, ja tas nevis guļ rakstāmgalda atvilknē, bet tiek publicēts? ;) - nujā, bet es jau neesmu superpuper literāc un mani šībrīža teksti būtu stipri margināli attiecībā pret mūsd. latv. lit. (un nevajag teikt, ka tajā nav centra; tās centrs ir literatūra, kas (vai kuras autori) izliekas, ka centra nav, bet literatūra melo),
3. publicēts tomēr ir nost no sirds un prāta, man nekad neienāktu prātā pārstrādāt savu grāmatu, bet es vislaik sapņoju pārstrādāt "Dižilansus". Rakstīšanas laiks ir līdzīgs, bet "D." nav publicēti,

un publikācija netā neskaitās. nezinu, kāpēc, bet neskaitās, iekšēji sajūta ir kā nepublicētam tekstam.
tā, it kā es dāļātu apkārt rokrakstā pārrakstītas kladītes vai nodarbotos ar samizdatu.
bet publikācija netā, kas patīkami, dod pieeju šim tekstam, un attiecīgi ļaudis, kas 2.1. punktā kaut ko meklē, var paši atrast, izprintēt un lasīt aizrīdamies.

screw the lj-cut. tas i priekš tiem, kas jūtas mazvērtīgi. ;P

(7 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]skuka
Date:10. Augusts 2003 - 10:52
(Link)
Nevajag jau iepriekš meklēt iemeslus un attaisnojumus, kāpēc kaut ko nepublicēt, bet vienkārši ņemt un publicēt. Un es, piemēram, "Karogu" tik un tā abonēju;)
Nezin kāpēc.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Augusts 2003 - 11:40
(Link)
nuvot
es neabonēju :)
un manis pēc tos ciktur viensarkapeikām latus labāk varētu iztērēt, nopērkot man konfektes ;)

bet vispār - tas IR nopietns jautājums. man tiešām ir zudusi izpratne par to, kāpēc vajadzētu k-ko publicēt, tāda jancīga sajūta, jo iepriekš man tas likās tik ļoti pašsaprotami. izsists pamats zem kājām, zinies.
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:10. Augusts 2003 - 12:07
(Link)
Man atkal liekas, ka (arī) šo jautājumu nevajag sarežģīt. Man liekas, ir tā: ja tas darbs tev pašai patīk, tad tu gribi to citiem parādīt - tātad jāpublicē. Ja nepatīk - tad, protams, nepublicē.
Patīk - tas nenozīmē, ka nesaskati kādus trūkumus. Tos jau vienmēr var sev atrast. Bet nu tā vienkārši - kopumā - patīk:)
Nu, bet, ja pašai patīk, bet citiem rādīt negribas - nu tad tu esi viens īpatns gadījums:))) Tad es nekāda padoma nezinu:)

Un i-neta publikācija... nu, tās vienkārši ir pilnīgi citas aprindas, kas lasa i-netā un kas lasa, teiksim, Karogu vai Litmākslu (ir vēl tāda?) vai Forumu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Augusts 2003 - 12:20
(Link)
Tur jau ir tas joks :) "Dižilansi", piemēram, man patīk vēl joprojām, un pa šiem gadiem viņus ir izlasījuši pārdesmit cilvēki. Bija tāds projekts kā "Virtualis", viņu arī izlasīja tikai tik, cik izlasīja. Labi, tos augstākminētos es mēģināju publicēt, un Dižilansus Karogs nepaņēma "Nu, tāāādu narkotiku propagandu mēs nepublicējam", bet Virtuāli nepaņēma Arno Jundze "Gabals ir foršs, bet es tomēr.. ē... neuzdrošinos viņu likt LMM, zini, tā publika mums tāda..."

Un baidos, ka tam pašreizējam gabalam atradīsies līdzīgi nepublicēšanas iemesli :/
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:10. Augusts 2003 - 12:54
(Link)
Nu bet to tu varēsi uzzināt tikai tad, kad pamēģināsi, vai ne.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Augusts 2003 - 12:55
(Link)
;D

ta jau redzēs :)
bet paldies
From:[info]susure
Date:11. Augusts 2003 - 11:32
(Link)
tu esi traka.
labaa noziimee.
kaut gan, nezinu.
honeybee - buh

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba