Jūlijs 19., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:46
un jā, man liekas, ka rietumnieciskajā pasaules uzskatā jau kopš apgaismības laikiem (vai pat agrāk) ir kāda fundamentāla kļūda. pofig, ka arī es esmu šajā sabiedrībā augusi. (laimīgā kārtā mana māmiņa nekad nav aprobežojusies ar šauri rietumniecisku pasaules uztveri, tādēļ nav tik slikti, kā varētu būt.)
un nē, es nedomāju, ka austrumu pasaules uztvere ir akurāt tā labā un pareizā, ka ķīnā, japānā, tibetā un indijā viss ir kā nākas, un ko tik vēl ne :) tas ir visai muļķīgs priekšstats, ka mēs varam izvēlēties VAI NU rietumus, VAI austrumus. pareizāk, pseido-austrumus.
jo ir jābūt kādai iespējai apvienot šos dažādos pasaules uzskatus, vai, pareizāk, paņemot labāko no abiem, izveidot k-ko sev piemērotu. tas nekas, ka aiz manis ir gadsimtiem ilga rietumnieciskās domāšanas pieredze. man personiski šī pieredze ir aptuveni 20 gadi, un tas tāds sīkums vien ir ;)

bet nu labi, muļķības. tāpat jau manam "pasaules uzskatam" ir vairāk saistības ar kalniem un zvaigznēm nekā citu ļaužu pasaules uzskatiem. *

___
* "Katram cilvēkam ir vairāk līdzības ar kalniem un zvaigznēm nekā ar citiem cilvēkiem," ļoti aptuvens citāts no "Apziņas parazītiem".
Kas arī varētu būt sātaniska grāmata :) Tikai neapšaubāmi smalkāk uzrakstīta ;P

pēdējā, protams, bija tīša kacināšana. nevermind.

(3 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]puc
Date:20. Jūlijs 2003 - 22:00
(Link)
Noteikti, ka ir iespējams apvienot (es par to A un R pieredzi). :)
Mūks (Roberts) jau te vienā teoētiskā pētījumā pamēģināja, bet diemžēl ne pārāk veiksmīgi... Tā kā vēl daudz iespēju...
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:21. Jūlijs 2003 - 18:29
(Link)
individuālo pasaules uzskatu grupiņas.
[User Picture]
From:[info]fragile
Date:22. Jūlijs 2003 - 17:48
(Link)
daži līdzgaitnieki man pārmetuši, ka paķeru pa drusciņai no šā un tā (gan A un R, gan no kā tik vēl) un izveidoju savu pasaules modeli, ko tā īsti pat apskaidrot nevienam nevaru. tak man šī pieeja trakoti patīk, jo kaut kādas neizskaidrojamas iekšējās sajūtas a la "kaut kāda manis daļa nojauš, kā tas ir" vadībā tas notiek. un svarīgākais tas, ka tā pati tevis daļa arī saka "tur tavs enkurs un uz to tev būs paļauties"..:)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba