Maijs 24., 2018


[info]extranjero01:57
Nu, ja tā ir ticība, tad nav problēmu.

Ir cilvēki, kas pie progresējuša vēža izvēlas iet cauri visam kursam, lai iespējami paildzinātu dzīvi par dažiem mēnešiem, ir citi, kas vienkārši izrakstās no slimnīcas, lai mierīgi ātrāk nomirtu. Grūti pateikt individuālā gadījumā, kura pieeja ir labāka.

Katrā ziņā, ir jādomā par pacienta labumu. Bet kas kā redzams, nav tik triviāli nosakāms. Gadījums ar Alfie arī ir tieši tāds pats ētiski apšaubāms gadījums, kas bija bērna interesēs. Lai gan augstākā tiesa par to lēma, domāju, ka tas nesaskanēja ar daudzu mediķu ticībām.

Ja farmaceits tiešām tic noteiktām neefektīvām zālēm, un nepārkāpj nekādas profesionālās vadlīnijas vai likumus, tad viņam ir tiesību to darīt. Jā, tas ir ekstrēms piemērs, kas pat neatbilst tam, ka budžeta labums (kas vispār ir tālu no precīzi definējamiem kritērijiem) ir nosakāms pēc astroloģijas. Es pat domāju, ka brīvība uz šo ticība ir fundamentāli vajadzīga progresam. Protams, būs daudzi, kas kļūdīsies, bet kādreiz tas radīs pamatu jaunam atklājumam. Ir taču ne mazums ķecerīgu domu, un pēc notikušā jau vienmēr liekas, kas tas bija citādi. Bet nebija jau.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba