Aprīlis 19., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
06:41

(50 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:19. Aprīlis 2017 - 13:09
(Link)
Man tas vairāk atgādina strīdus par to, vai cilvēks ar jaunu pilsonību kļūst par tās nācijas pārstāvi un par to, cik daudz un kādos veidos nacionalitāte korelē ar etniskumu (un etniskums ar ģenētiku).

Proti, abos gadījumos katrai pusei ir kaudze argumentu, no kuriem daļa ir dažādā mērā konstruktīvi un daļa ir tīrs BS, savukārt es abos gadījumos neko nevēlos tik ļoti, kā to, lai cilvēki vienkārši mazāk muldētu un vairāk rēķinātu mazāk nodarbotos ar proverbiāliem un burtiskiem cilšu kariem, jo nestādos priekšā, kā no tiem varētu rasties kaut kas kādai no iesaistītajām pusēm noderīgs.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Aprīlis 2017 - 19:37
(Link)
Jā, nu es totāli sagaidu, kad kāda gaišā galva nāks klajā ar "gēnu, kas tevi padara par trū latvieti un beidzot atmasko visus krievu okupantus" :D
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:19. Aprīlis 2017 - 23:15
(Link)
Well, pie konkrētām "latvieša" definīcijām pa mtDNS līniju droši vien kaut ko var izsekot. Cits jautājums ir, kur teritorijā, ko vēsturiski ir visos virzienos pārstaigājuši visi tuvie un tālie kaimiņi, varētu atrast "tīršķirnes" haplogrupu paraugus. Vēl pavisam cits jautājums ir par šāda pasākuma iespējamo jēgu, but I digress.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Aprīlis 2017 - 23:38
(Link)
jā, nu totāli varētu pierādīt, piemēram, "trū latvietis ir cilvēks, kas var ēst jēlas olas un nenoraut salmonelozi" (kas tā varētu būt), bet es stipri šaubos, ka Iesalnieks&co būs ar mieru nomainīt plikņus uz Latvijas karoga fona pret "davaj visi dzeram olas" rituālu, lai noskaidrotu, kurš tad ir tas, kam jāpaliek, un kam ir jāaizbrauc

(even though I wouldn't put it past him just yet)
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:20. Aprīlis 2017 - 03:30
(Link)
Es arī šaubos, it īpaši pie samērā lielās iespējas, ka pēc šādiem rezultātiem varētu mierīgi izrādīties, ka daļa "tīrasiņu" letiņu nemaz nerunā latviski, vēlēšanās nekad nav balsojuši par Iesalnieku & Co un vispāri dzīvojas kaut kur Zilupes apkaimē.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba