Februāris 21., 2017


[info]crescendo10:19
Augsti funkcionējošs autisms/Aspergera sindroms ir augsts IQ ar zemu EI, principā pēc definīcijas. Pie tam neatkarīgi no tā, kāda ir tava EI definīcija. Jā, daļu no EI trūkuma var kompensēt ar IQ.

Pretējais variants būs sarežģītāk - atkarīgs no tavas EI definīcijas. Angelmana sindroms būs 'jauki bērniņi, kas ar visiem ir forši pieklājīgi un draudzīgi, tikai smagi atpalikuši', bet tā ir tīri ģenētika un reta. Ir vēl ģenētiskās variācijas, kas reizēm, bet ne vienmēr, noved pie šī modeļa - tā pati visslavenākā trisomija.

Vēl kā variants - sociopāti ar zemu IQ. Personāla speicālisti sociopātiem parasti vērtējumos iešķiebs augstu emocionāli inteliģenci. Bet šeit divas problēmas - pirmkārt, viedoklis, ka sociopātijas definīcija paredz emocionālās inteliģences neesamību, jo nevar būt emocionāla inteliģence bez empātijas un, otrkārt, protams, ne visiem sociopātiem ir zems IQ. Un kā atšķirt augsta IQ sociopātu no sabiedrībā labi integrēta Aspergera sindroma skartā?

Vai atmetot filozofēšanu 'laipnais draudzīgais muļķītis' ir cilvēks ar augstu EI un zemu IQ.
Dungeons&Dragons spēlētājiem ir vienkāršāk - IQ ir INT, EI ir WIS. Tie ir viens no otra neatkarīgi un arhetipi ar augstu vienu un zemu otru ir diezgan intuitīvi saprotami . No šī 'augsts EI zems IQ' būs visādi guru, hipiji, vegāni, jogotāji, mācītāji, druīdi un visādi citādi pozitīvi zvēriņi.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba