Novembris 11., 2016


[info]ctulhu18:44
Paskatīsimies, kas tad ir pretstati tam, kam Krišjānis vēlas dot pretsparu:

urbanizācijai - pretstats kas? mežā izkliedētas būdiņas bez elektrības, kurās dzīvo cilvēki, kuri no rīta līdz vakara kaplē rāceņus

OK, ja Krišjānis domāja autonomus augsti tehnoloģiskus habitātus pie attīstīta transporta un sakaru tīkla, kuros dzīvo radošu darbu daroši cilvēki, tad tas nav pretrunā ar urbanizāciju un zemāk lasāmo tehnokrātismu, jo kaut kur jau tās tehnoloģijas jāiegūst/ jāražo

centralizācijai,

OK, labi ja centralizācijas vietā ir tīklveida struktūras

globalizācijai - pretstats kas? izolacionisms, ar žogiem sadalīta cilvēce, robežas, muitas, dažādas valūtas utt. Priekš kam? Tas ir neērti un bīstami.

internacionālismam - pretstats kas? Nacionālisms. Savas nācijas turēšana par pārāku attiecībā pret citām. Kopā ar izolacionismu tas noved pie antagonistiskiem grupējumiem, kas ir karu izcelšanās risks. Krišjānis grib karu?

tehnokrātismam - pretstas kas? Primitīvisms, regress. Visa esošā pakāšana. Jā, gotiskās arhitektūras un simfoniskās mūzikas arī. Faktiski - pretstats tehnokrātismam ir atteikšanās no kultūras un kļūšana par biotopa barības ķēdes sastāvdaļu. Krišjānis to grib?

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba