Marts 4., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:02

(81 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]unpy
Date:4. Marts 2016 - 12:58
(Link)
To jau, edz, atkal ļoti grūti pateikt. Skaidrs, ka visos gadījumos vardarbība ar vardarbību nav ārstējama, ir cilvēki, kuriem nekādi nosacījuma refleksi neizveidojas. Lielajam vairumam tomēr izveidojas, kā likums un tiešām pieņemu(bet, jā, tas ir tikai pieņēmums), ka, ja nebūtu visas šīs bērnības un pusaudzības puiku ņemšanās, tad caurmērā sabiedrībā vīrieši būtu stipri redzamāk agresīvi, nekā to var novērot patlaban.
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:4. Marts 2016 - 15:37
(Link)
No kurienes vispār ideja, ka vardarbību vajag ārstēt?
Jo:
1) Tas ir pointless, ja nevar izārstēt visus uzreiz. Jo tad tie, kas ir vardarbīgāki uzreiz pataisīs izārstētos par vergiem, un es tad, katrā ziņā, negribētu atrasties izārstēto skaitā.
2) Pat ja izārstētu vardarbību visiem uzreiz, vai kāds spēj prognozēt sekas - gan pasaulē kopumā, gan katra cilvēka galvā? Iedomājies - tev pasaka, ka tev vairs ēst nedos, jo uz planētas Zeme nevar izaudzēt tik daudz pārtikas, lai pietiktu visiem, un tu to vienkārši pieņem un vēsā mierā nomirsti, jo saproti, ka tā visiem būs labāk - vai tu gribētu tādā vidē dzīvot? Vardarbība gadu tūkstošiem ir bijusi izdzīvošanas metode (atņem tam, kam ir vairāk) un vienlaikus tehnoloģiju progresa virzītājs, lai izstrādātu arvien labākas vardarbības metodes, I mean, amerikāņi aizlidoja uz mēnesi ne jau zinātnes progresa dēļ, un ne jau tādēļ, lai nopelnītu, vai lai pataisītu visiem labāku dzīvi, bet tādēļ, lai parādītu krieviem, ka ir spējīgi nogādāt savas atombumbas jebkur.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Marts 2016 - 18:31
(Link)
Tas būtu legit, ja pastāvētu tikai viens attiecību modelis, upuris/varmāka, un katram būtu jāizvēlas, kurā pusē viņš ir
Bet de facto taču ir iespējamas attiecības, kuras šim modelim neatbilst
Galu galā, kāpēc amurikāņi aizlidoja uz mēnesi kāreiz tāpēc, ka spēja pietiekami ilgi nepārgriezt viens otram rīkles, nesakauties par grantiem etc., lai kopīgi saorganizētu milzīgu projektu un uzticētos viens otram pietiekami, lai uz turieni arī dotos

Promska tad, ja attiecību modelis jau *ir* vardarbīgs, atrast no tā pozitīvu izeju, saglabājot attiecības kā tādas, ir baisi sarežģīti/gandrīz neiespējami un to nevar "izārstēt" tikai no vienas puses, bet tas nenozīmē, ka visi modeļi ir tādi.
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:4. Marts 2016 - 21:10
(Link)
Yes, visas attiecības nav vardarbīgas, bet cilvēkam ir jāsaglabā spēja būt vardarbīgam, lai spētu reaģēt situācijās, kad vardarbība tiek vērsta pret viņu pašu, jo vienmēr atradīsies kāds, kas kam nebūs problēmu izmantot citu cilvēku vājumu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Marts 2016 - 23:23
(Link)
nu principā vairumā civilizētu situāciju vajadzētu varēt pietikt ar "neizpildīties kā upurim". ja pirmā reakcija uz (īstu vai potenciālu) vardarbību ir vardarbības eskalācija, tad tiek palaistas garām iespējas sarunāt vai kaut vai vienkārši ignorēt cilvēku, kas tevi mēģina izmantot.

vai, teiksim, saredzēt, ka ne ikreiz, kad kāds pret tevi izmanto vardarbību, tas nozīmē to, ka tu esi vājš; tb būt pietiekami stipram, lai citu cilvēku viedoklis, ka "viņi var to atļauties" vai "tev nav citas izvēles kā darīt to, ko tev liek" tevi neietekmētu.

vēl jo vairāk tāpēc, ka tas "parādīt visiem, ka tu esi cilvēks, kurš pie vajadzības izmantos vardarbību" dabā parasti izpaužas kā preventīva fiziska vai emocionāla vardarbība pret vājākajiem, nu tb ja cilvēks grib uzskatāmi demonstrēt, ka var ikvienam ierādīt viņa vietu, tad naturāli šī demonstrācija sāksies ar tiem, uz kuriem to garantēti var parādīt.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Marts 2016 - 23:31
(Link)
vai, precīzāk, adaptācijas mehānismi pasaulei, kurā pret tevi var izmantot vardarbību, ir ļoti dažādi, un spēja būt vardarbīgam pie katras provokācijas ir tikai viens no tiem
tur var būt arī, teiksim
- diplomātija
- pašpietiekamība/neievainojamība
- miers un pašpārliecība
- ekstrēma empātija/cilvēku pazīšana tiktāl, ka vardarbīgas situācijas atpazīst saknē
- izcila humora izjūta un spēja īstajā brīdī padarīt varmāku smieklīgu
- pietiekami daudz draugu/atbalsta personu, kas palīdzēs, ja vajadzēs
- ..un drošvien vēl vesela varza metožu, no kurām daļa ir apvienojamas
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:5. Marts 2016 - 10:47
(Link)
Sure, var vispārīgi sakategorizēt metodes kā "kauties", "izvairīties" un "samierināties ar ciešanām".
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Marts 2016 - 11:06
(Link)
nu kaušanās jau arī ir ciešanas

promska ir cilvēki, kam tas sagādā baudu, bet tad jau tas atkal iekļaujas ārstēšanās kategorijā pa sadisma/sociopātijas līniju
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:5. Marts 2016 - 11:22
(Link)
:D Peles arī jāārstē:
http://www.livescience.com/2231-humans-crave-violence-sex.html

Tak visiem cilvēkiem kaušanās sagādā baudu. Tie, kam tas īpaši pietrūkst un kas nav sociopāti, vakaros savācas kopā un veic ritualizētu vardarbību, t.i., aiziet uz sporta zāli patrenēties sumo, džudo vai karate.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba