Oktobris 1., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
23:05

(26 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:2. Oktobris 2015 - 08:02
(Link)
Es neredzu ne mazāko iemeslu, kāpēc Aspergers nevarētu kļūt par pilotu, un cilvēks ar UDS principā arī. Bija Oliveram Saksam tas lieliskais gabals par ķirurgu, kuram ir izteikts Tureta sindroms; operāciju zālē viņš bija izcils - savākts un precīzs -, tikai nedrīkstēja laist sarunāties ar pacientiem ;)

Bet nu arguments par neirodiversitāti IMO ir kaut vai tas, ka pie domāšanas "slimība, patoloģija, jāārstē" ir milzīgs daudzums nediagnosticētu cilvēku. (Teiksim, man vienmēr ir bijušas aizdomas, ka bērnam varētu būt kaut kas no autistiskā spektra, bet uzstādīt diagnozi = stigmatizēt, un tāpat neviens viņam nepalīdzēs adaptēties.)

Labais arguments pret būtu tas, ka līdz ar to no tiem cilvēkiem, kas ir īpaši grūti adaptējamā gala (nerunājošie autisti, tas pats Tureta sindroms), tiks sagaidīta kaut kāda integrēšanās, nevis vieglais risinājums ar zālēm un nulli ekspektāciju. Bet nu ir taču ļoti daudz cilvēku, kam ir normāla psihe, bet kas tāpat ir loši un ļurļaki, un viņiem ir grūti būt pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, a ko padarīsi.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba