Janvāris 7., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:34 - kafija... beidzot... lai arī šķīstošā, vē...
nelielas pārdomas, ko netieši inspirējusi sarakste ar [info]solstykker:

izglītības un zināšanu trūkums neapšaubāmi ir viena no manām labajām īpašībām (ja to var saukt par īpašību) vai vismaz kaut kas, kas glābj mani no pilnīga kretīnisma :) vismaz tā es secinu no tā, ka savu izglītības robu dēļ es nemēdzu domāt, ka zinu vairāk kā citi (atskaitot dažas ļoti šauras sfēras), nemēdzu censties kaut ko sagraut vai apgāzt (atskaitot idejas, kas man tiešām liekas absurdas pašos pamatos), un, diespas, neatļautos uzbraukt, piemēram, Kūlei, Kursītei vai kādam citam korifejam. Tiesa, man ir vairākkārt radusies vēlme uzbraukt Lato Lapsam ;), bet ne jau par zināšanu un domu pareizību, bet par attieksmi.

un mūžīgajā konfliktā starp Asarainajām Vidusskolniecēm un Pašpārliecinātajiem Ciniķiem, kas pirmējās visvisādīgi cenšas apcelt (gan komentāros, gan, kas vēl uzjautrinošāk (to gan nedara visi), savos žurnālos), es esmu viennozīmīgi Asaraino Vidusskolnieču pusē, jo viņas (nupat brīdi pārdomāju, vai nerakstīt "mēs", bet tā arī neko neizdomāju) vismaz nodarbojas galvenokārt ar savu dzīvi - cenšas savest to kārtībā, tikt skaidrībā par to, kas ir kas, mēģina tikt pāri emocionālajām problēmām un beigu galā nokļūt pie sevis (un, lai kādas arī viņu metodes nebūtu, tā jau ir tikai viņu darīšana), kamēr Pašpārliecinātie Ciniķi nemeklē vairs neko, atskaitot kārtējo apcelšanas objektu, lai uz tā fona varētu paši sev apliecināt, ka neapšaubāmi ir Pašpārliecināti Ciniķi, beigu galā kļūdami atkarīgi no Asarainajām Vidusskolniecēm, jo ak, ko gan viņi darītu, ja nebūtu neviena, kas ir stulbāks par viņiem, kā gan tad viņi varētu sevi pierādīt? Savu paša gudrību izpaust pieklājīgā līmenī var tikai daži no viņiem (gigi, tagad es esmu Pašpārliecinātā Ciniķe Asaraino Vidusskolnieču Aizstāve Pašpārliecināto Ciniķu Nolicēja). Bet nu škrobe parāva, saprotiet.

Atvainojiet par izvirdumu.

p.s. un [info]solstykker tur nav pie vainas.

(13 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]solstykker
Date:7. Janvāris 2003 - 21:06

wtf?

(Link)
khe khe, viss, ko es varu piebilst ir, ka cinisms jau nu acīmredzot ir vājums, bet 'asarainas pusaudzes' vai kā tur ar' nav nekas dižāks :))
From:[info]suic
Date:7. Janvāris 2003 - 21:14

Re: wtf?

(Link)
Starp ciniķi un asaraino ir tikai kvantitatīva pāreja, ciniķim nerūp nekas, asarainajam rūp viss. Jo vairāk rūpju, jo vairāk asaru, lūk arī viss princips.

Neredzu ciniķos nekā vāja, vismaz tādā nozīmē, kādā šis pats vājums neizpaustos visos pārējos.
[User Picture]
From:[info]zverj
Date:8. Janvāris 2003 - 10:13

Re: wtf?

(Link)
"ciniķim nerūp nekas" - nu bez pārspīlējumiem.

piedāvāju šādu variantu: ciniķis ir ex asarainais, kas cenšas savu pašapziņu celt uz citu rēķina

am i not right?

[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Janvāris 2003 - 10:17

Re: wtf?

(Link)
zhetons abiem :)
From:[info]suic
Date:8. Janvāris 2003 - 11:26

Re: wtf?

(Link)
Pilnīgi garām. Par ex-asaraino nezinu, bet pieļauju, ka varētu arī būt, tiesa gan - vai visos gadījumos?

Galvenais moments ir tieši vērtības, kurās varbūt ciniķis ir rūgti vīlies (asaraiā izcelsme), vai arī, kuras viņam neko nav nozīmējušas (īpašs temperaments, raksturs, audzināšana, whatever).

Par "uz citu rēķina" nepiekrītu, ciniķim vienkārši to ir vieglāk izdarīt, bet nekur nav teikts, ka viņš to darīs. Un kāpēc viss reducējas pašapziņas celšanā? To biš atkal formulā "tu tā dari, jo tu esi nepareizs", šī saruna jau te nesen tika apcilāta - "paskaties uz sevi pašu" arguments.
From:[info]suic
Date:7. Janvāris 2003 - 21:12
(Link)
Viena maza nianse - ciniķim nav iespējams uzbraukt, jo viņš ir ciniķis, viņam viss ir ierasts un viss ir po. Vienīgais, kas varētu nostrādāt ir apelēt pie asarainajiem atlikumiem ciniķī, neba jau visi ir līdz galam ciniski, bet pie cinisma vairs apelēt nevar un vispār neko vairs iesākt nevar, jo kopš ciniķis ir pieteicis karu, maz no šī asarainā repertuāra vispār uz viņu vairs attiecas.
[User Picture]
From:[info]rikella
Date:7. Janvāris 2003 - 21:12
(Link)
hmm a ko tu gribētu tieši uzbraukt Lato Lapsam?
es naz, bet man patīk kā viņš raxta =]
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Janvāris 2003 - 02:05
(Link)
da man vnk bik besī --> ārkārtīgi gudrs cilvēks un labi raksta, bet žultains jau nu bez gala :) (es runāju par viņa rakstiem Delfi versijās) man jau labāk patiktos, ja gudri un labi rakstoši cilvēki savu enerģiju ieliktu kaut kur citur, kā citu aplikšanā, pat tad, ja tas notiek inteliģentā un asprātīgā formā. lai kā tas arī nebūtu, citu aplikšana tomēr ir tukšs pasākums, vismaz ja tas tiek darīts bez vēlmes saprast un iedziļināties motivācijā. protams, katram gadās (es te skatos uz sevi un šito postu ;)), bet vispār ir taču arī prātīgākas lietas, par ko runāt :)
[User Picture]
From:[info]rikella
Date:8. Janvāris 2003 - 02:17
(Link)
:))) skaidrs
nē nu man jau liekas ka citu aplikšana ir ok pasākums ja tie citi ko ļaunu sastrādājuši
honeybee, btw kāpēc tu pa naktīm neguli? bēbis neļauj vai kā?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Janvāris 2003 - 04:42
(Link)
tipa izliekos, ka strādāju (bet puikucs šobrīd ir lēkā man pa klēpi un cenšas paspaidīt klavieri tāpat kā mamma, tāpēc nekāda strādāšana nesanāk)
[User Picture]
From:[info]scibologs
Date:8. Janvāris 2003 - 00:34

neputrojies plz

(Link)
depresīvās meitenes, nevis asarainās vidusskolnieces. tu man te, zaķīt, neputrojies. vidusskolnieki bija nenobriedušie.
p.s. vienkārši definīcijās jābūt precīzam, citādāk vienkārši kaut kāda huiņa sanāk (šajā vietā jāatceras anec par suni, kas sūtīja telegrammu, lai atsauktu sev atmiņā vārda huiņa patieso nozīmi).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Janvāris 2003 - 02:00

Re: neputrojies plz

(Link)
a kāds tam sakars ar tevi? es gan labāk pati izdomāšu, vai rakstīt par depresīvām vai asarainām vidusskolniecēm :)))
[User Picture]
From:[info]xoox
Date:8. Janvāris 2003 - 10:12
(Link)
Par to atkarību trāpīgi teikts :).
honeybee - kafija... beidzot... lai arī šķīstošā, vē...

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba