the dark legacy

« previous entry | next entry »
Jan. 31., 2011 | 09:05 pm

atradu ļoti jauku, garu rakstu par Kastaņedas dzīvi. es negribētu teikt, ka pieskaitu sevi pie tiem, kas tic viņa grāmatu pilnīgam autentiskumam, tomēr es visā šajā rakstā nesaskatīju nevienu jēdzīgu argumentu, kas pierāda, ka viņa grāmatas ir works of fiction. tomēr es saskatīju ārkārtīgi daudz ignorantas, demagoģiskas muldēšanas no nobijušamies cilvēkiem. ar "nobijies" es domāju to, ka tie kritiķi tik ļoti baidījās no maģijas eksistences, ka nomelnoja Kastaņedas daiļradi visiem iespējamiem līdzekļiem.

kā autors, Kastaņeda ir bijis lielisks. nu kaut vai tapēc, ka viņš ar savu diršanu nopelnīja miljonus un mainīja cilvēku dzīves. pēc izlasīšanas par viņa kulta dzīvi, iespaids par viņu kā par cilvēku gan ir pamatīgi sabojājies - pēc šiem tekstiem ir tāda sajūta, ka viņš ir bijis ar napoleona sindromu sirgstošs gailis savā reliģiskajā vistu kūtī, kur viņš pēc sirds patikas cietsirdīgi spēlējies ar saviem sekotājiem.

besī arī raksta beigas, kas stāsta par Kastaņedas tuvāko sekotāju gaitām pēc viņa nāves. lielākā daļa esot izdarījuši pašnāvību - dažs lecot no klints, dažs klaiņojot tuksnesī, vēl kāds no narkotiku pārdozēšanas. funny story - viņa adoptētā meita (kas bija arī viņa mīļākā) tika atrasta dehidrējusies tuksnesī, tālu no savas mazās, sarkanās mašīnītes. stāsta, ka Kastaņeda vēl dzīvs esot viņai teicis, ka iekļūt nagualā (Kastaņedas ascension versija) esot pavisam vienkārši - viņai tikai jābrauc ar savu mazo, sarkano mašīnīti tuksnesī ar pedāli grīdā līdz viņa paceļas gaisā; izmeklētāji nosprieduši, ka meitene ir gonkojusi riņķī, nav spējusi pacelties, tad esot nospļāvusies un devusies ar kājām tuksnesī, kur arī nomirusi no dehidrācijas.

ko šis stāsts mums māca? to, ka Kastaņedam bija tik daudz personal power, ka viņš varēja ar vārdiem nogalināt cilvēku, because THAT is exactly what happened, un tas tikai nostiprina viņa sorcerera tēlu. absolūti vienīgā lieta, kas viņu nodod - viņš mirstot nesadega no iekšas un nepārvērtās par spīdīgu bumbu, kā viņš savu nāvi vienmēr bija aprakstījis kulta sekotājiem. viņš vienkārši atlika kātus no aknu vēža or something of that sort, kas ir diezgan skumji, jo man gribētos dzirdēt kā viņa sadegšanu un pārvēšanos bumbā izskaidrotu visi tie bailīgie asshōli, kas viņu nodirsa.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {4}

her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Feb. 1., 2011 - 01:37 pm
Link

A Separate Reality

Atbildēt | Iepriekšējais