kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 3rd, 2013|10:47 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Atbildi uz E jautajumu, ka rodas berni, uzsakam ar info par IVF.
Manuprat, ta daudz uzskatamak var darit zinamu, ka rodas berni, nevis visi tie "tetis mileja maminu un vini ciesi saklavas, un laimigakaja bridi blablabla", ka ari eifemismi par arejiem un ieksejiem organiem, par kuriem/kuru funkcijam, bernam ir visai daleja saprasana. tiksim cauri bezkaisligajai metodologijai, tad ari vares uzslanot visas cilvecigas vertibas un poetiku.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 3rd, 2013 - 11:02 pm
(Link)
In vitro fertilisation (IVF)? Nu, nezinu, nezinu. Kāpēc nevar sākt nevis ar ārpusdzemdes bet normālu apaugļošanos? Nav taču uzreiz jāpieslēdz "cieši sakļāvās, mīlēja", lai gan arī tas neko ļaunu bērnam nenodarītu, varbūt tieši otrādi -radītu priekšstatu, ka bērnus rada cilveki, kuri mīl viens otru, nevis pišas ar ko pagadās.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 3rd, 2013 - 11:06 pm
(Link)
Gatavojamies nakotnei, kur cilvekus klones fermas un baudu gus orgasmotronos :D

[User Picture]
From:[info]kbrgs_
Date:August 3rd, 2013 - 11:46 pm
(Link)
plus miljons! es, protams, runaju tikai no personigas pieredzes, bet man skiet, ka, jo realak informe par so procesu, jo veseligak uztver to velak.
[User Picture]
From:[info]junona
Date:August 4th, 2013 - 03:16 pm
(Link)
Ar ko tad IVF ir realāks par parasto in utero? + Ja godīgi, tad drīzāk mulsinoši, jo nu tas jau neko skaidrāku bērnam nepadara.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 4th, 2013 - 05:34 pm
(Link)
Ir jutube filmas, ku var redzet olsunas apauglosanas procesu, ka ari no ta talak var pastastit/paradit perinatalo stafu, jo kka mazcilveks sevi uztver ka bernu, lidz ar ko berna tapsana vonu (vismaz sobrid) aizrauj vairak, neka kraninu sprausanas curinas u.tml.
[User Picture]
From:[info]junona
Date:August 5th, 2013 - 10:50 am
(Link)
Nu es jau nesaku, ka vienīgā alternatīva ir stāstīt par krāniņu spraušanu. Domāju, ka var kaut kā kompleksi visu prezentēt + ir jau arī citi uzskatāmi piemēri dabā, jo neba tikai cilvēki šādā veidā rodas.