kanariņš - tik daudz par cibu, kas labāka par Delfiem [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

tik daudz par cibu, kas labāka par Delfiem [May. 9th, 2012|07:19 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es tiešām nesaprotu, kamdēļ, tiklīdz runa ir par kultūras jomu, tā uzreiz netiek vērtēts konkrētu cilvēku konkrēts sniegums, bet gan uz dzimuma pamata kaut kādi stereotipi atražoti. pie viena cibā lasām par "bābu kašķi", pie otra par "eksaltētām dāmītēm, kas sabīda ar citām eksaltētām dāmītēm". Kaut kā neesmu manījusi, ka, runājot par ne pārāk veiksmīgajiem vai pat noziedzīgajiem, neizdarīgajiem un neveiksmīgajiem politiķiem, piesauktu viņu dzimumu un izdarītu spriedumus/vispārinājumus tikai uz tā pamta. Nemaz jau nerunājot, ka politiķiem parasti ir vārdi, uzvārdi un kaut kādi amata nosaukumi/darba vietas, pēc kuriem tos identificēt, kas parasti arī tiek lietoti... izņemot kultūras jomu, kur visas ir "bābas" (nu. vēl reizēm izglītības ministrijā, kā arī veselības ministrijā, bet priekšpējējā, paldies dievam, tagad ir vīrietis, kuram IR VĀRDS un viņš RUNĀ un arī KAUT KO atreferējamu pasaka, nevis, piemēram, "rejas kā tāda kuce", loooool). visas citas ministrijas, protams, kompetences un profesionalitātes etalons.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]pati_viena
Date:May 9th, 2012 - 09:02 pm
(Link)
Jā, tas krīt acīs akurāt komentāros pie rakstiem. Par Otto Ozolu neviens neraksta "ko tas vecis tur uzkasās" bet "bābas kašķējas" u.tml. izteikumi ir lērums.
From:[info]divi_g
Date:May 9th, 2012 - 09:04 pm
(Link)
Nez, politiķus toties apsaukā par zagļiem un neliešiem, automātiski pieņemot vīriešu dzimti :P
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 9th, 2012 - 09:05 pm
(Link)
delfos varbūt, cibā neesmu tik ļoti manījusi
From:[info]unpy
Date:May 9th, 2012 - 09:48 pm
(Link)
No dziesmas vārdus neizrausi un, jā, no malas tas izskatās pēc eksaltētu dāmīšu kašķa, ja tas izskatītos pēc eksaltētu kundziņu kašķa, ne mirkli nevilcinātos to tā arī nodēvēt, tādā ziņā esmu ļoti gendertolerants:))

Cita starpā - par vīrieškārtas politiķiem runājot, gana bieži izmantoju apzīmējumu "kundziņš", neviens netiek apdalīts, no eksaltētajiem kundziņiem pirmais, kurš nāk prātā, ir Pēteris Apinis, starp citu, kamēr, piemēram, Laimdotu Straujumu vai veselu lēveni citu augsta ranga sieviešu dzimuma politiķu pat prātā neienāktu nosaukt par eksaltētām dāmītēm, jo viņas šādā ampluā nespēju iztēloties:))