kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 12th, 2009|10:38 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:[info]antons_v
Date:August 12th, 2009 - 03:11 pm
(Link)
Kamon, iedzer tēju un nomierinies. Pirmkārt, etiķete visiem jau tāpat liekākoties neko nenozīmē, vismaz kamēr tu nesasniedz kaut kādas konkrētas aprindas, kur tas ietilpst profesionālajā komplektā. Plašākā kontekstā viss jau tāpat ir noreducēts diezgan tuvu beisikam.

Kas attiecas uz nosauktajām uzrunas formām, tad tās tiek lietotas salīdzinoši reti. Ja tiek lietots ikdienišķais "jūs", tad dzimums tur neparādās. Turklāt, arī minētie biedri dalās "biedros" un "biedrenēs" (dzimumi pazūd tikai kr. v.).

Manuprāt, tu te pati slien vējdzirnavas, ar kurām vēlies karot.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 12th, 2009 - 10:49 pm
(Link)
nē, man vnk īsā laika periodā ir bijis jāsaskaras (un vēl kādu laiku būs) ar dažādu profesiju un apridnu ļaužiem, kuriem, attiecīgi, 'pieklājības komplekts' un izpratne, ko drīkst un ko ne un kā, ir ļoti dažāds. kas ir ļoti frustrējoši un liek uzdot jatājumu - a nafig vispār tas teātris, ja var (un vajag) gan šā gan tā un vēl kubā
From:[info]antons_v
Date:August 13th, 2009 - 10:55 am
(Link)
Tā jau ir pavisam cita lieta. Neies taču priekš katra pārģērbties, lai nedabūtu šķībus skatienus. Pieturos pie uzskata, ka par drēbēm ir jāiespringst tikai tik daudz, lai pašam nebojātos garastāvoklis. Proti, pofig, ko domā citi, galvenais, lai tavs izskats atbilst tavam subjektīvajam priekšstatam par to, kā tev šodien būtu jāizskatās. Tas, ka drēbēm jābūt tīrām, bez nepatīkamas smakas (tabakas smirdoņas, piemēram) un seksuāli ne pārāk agresīvām, ir defoltā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 13th, 2009 - 11:28 am
(Link)
ne tikai per šomtokām, bet arī par visu blodī etiķeti, nu, sit mani nost, bet es uzskatu, ka nav problēmu visus kopā dēvēt par ļoti cienījamajiem, tā teikt, ergonomiskāk :DDD Stādīt priekšā to, kas ir jaunatnācējas kāda cita cilvēka darba 'teritorijā', nevis vecāko u.t.t. Tb. ir ok, ka etiķete ir, bet to, manuprāt, varētu pārskatīt un padarīt elasītgāku, atbilstoši ritmam un cilvēkiem, kas dzīvo tagad, nevis 19.gs. beigās Lielbritānijā vai 20.gs. 50.gadu amerikā