kanariņš - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mar. 6th, 2012|12:01 am

termostats
Igauņiem dārziņa nav. :)

Bet es kaut kā (iespējams, šis vairāk emocionāls, nekā racionāls viedoklis) domāju, ka šī te valodas jautājuma risinājums ilgtermiņā tiešām varētu būt tāds, ka sīkos jau bērnudārzā ievada tajā latviešu valodā. Ja ne bērnudārzā, tad pamatskolā noteikti.

Man nav neviena igauņu rada un vispār cilvēka, ar ko runāties igauniski, bet tā nu sanāca, ka es sagatavošanas klasi un vēl 12 gadus pēc tam pavadīju Igauņu videnē. Nu ir tā, ka es bez īpašas un ikdienišķas prakses (samērā reti tomēr sanāk to valodu tā kārtīgi te palietot) runāju igauniski labāk par vienu daļu Igaunijas krievu. Laikam jau tāpēc, ka to sāku apgūt gana agri un pēc laikam pareizas metodikas.

Tāpēc, manuprāt, latviešu valoda tiešām ir jāaudzina iekšā cik agri tas ir iespējams. Protams, tas ir jādara kaut kādā sakarīgā veidā, nevis iemetot sīko vidē, kurā tas neko nesajēdz.

Bet nu mums taču it kā valstī ir kaut kādas augstākās izglītības iestādes ar it kā pedagoģisku novirzienu, kuru absolventiem tā kā vajadzētu prast izstrādāt kaut kādu puslīdz sakarīgu metodiku šajā sakarā, vai ne?

Ja nav, tad tā ir vēl viena nagla LV augstākās izglītības sistēmas zārkā.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.