kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 18th, 2012|11:56 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[..]Nedomāju, ka kāds apšaubīs, ka ideāli būtu, ja šajā referendumā nepiedalītos neviens. Pasākums atceltos pats par sevi, un mēs varētu mierīgi uzelpot. Zinu, mani tūliņ mēģinās apklusināt, sakot, ka tā jau nekad nenotiks, ka tas nav iespējams. Es apzinos, ka tā nebūs. Taču tad ir jāvaicā, kāpēc tas tā ir? Kas rada vēlmi un vieš pārliecību pilsoņiem doties pie urnām un mest tur papīrīti, uz kura rakstīts ir viens jautājums, taču balsots tiek (prātos, sirdīs, retoriski, utt utjp) pavisam par ko citu?
Krievi/krievvalodīgie taču saprot, ka uzvara šajā referendumā objektīvi nav iespējama. Viņi ir minējuši daudzus dažādus iemeslus balsojumam PAR. Un tā nav otra valsts valoda. Tāpat latvieši saprot (es tā vismaz ceru), ka PRET balsu skaits neietekmē referenduma iznākumu. [..] Par ko tad īsti ir balsojums? [..] Neviens to tā īsti neuzdrošinās pateikt (izņemot trakākos nacionālistus abos spārnos), taču vairumam, domāju, ir skaidrs — balsos krievi pret latviešiem un latvieši pret krieviem. Jā, būs atsevišķi izņēmumi, taču kopējais zemteksts ir tāds, un tādā plāksnē paredzama arī rezultātu interpretācija.
Tas ir traģiski. Tā tam nevajadzētu būt. Un tieši tāpēc es kā latvietis atsakos piedalīties šajā referendumā. Jo piedaloties es paziņotu, ka atzīstu šo demokrātijas ideju kropļojošo pasākumu par leģitīmu, ka atļauju politiķiem izmantot manu balsi savu politizēto rungu cīņā, saasinot naidu starp dažādām etniskajām, lingvistiskajām, kulturālajām grupām. [..] http://publikai.lv

Photobucket
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:February 18th, 2012 - 12:14 pm
(Link)
varbūt nepacēla roku vien tāpēc, ka sāpēja pleca locītava
From:[info]eermaniitis
Date:February 18th, 2012 - 12:15 pm
(Link)
nēnu - ja pakaļa smaga var izdomāt vēl vismaz 32 objektīvus iemeslus kāpēc nedarīt to kas jādara ;)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 18th, 2012 - 12:22 pm
(Link)
un, kas ir jādara? Jātērē resursi, lai nodotu balsi, kurai nav nekāda svara notikumā?